Afbeelding

Joop Klaasman wint fotowedstrijd SGP-CU

Algemeen

BARENDRECHT - In het kader van trots zijn op Barendrecht, hield SGP-ChristenUnie een fotowedstrijd. Het thema was 'de mooiste plek van Barendrecht'. Uit de tientallen inzendingen is de foto van Joop Klaasman van de Gaatskensplas als winnaar uit de bus gekomen. Martijn van Meppelen Scheppink overhandigde de uitvergroting op canvas.

Op de winnende foto staat de Gaatkensplas in winterse sferen afgebeeld. Op de half bevroren plas zwemmen twee zwanen. De lucht is strak blauw en op de achtergrond zijn de woningen aan de Swarttouwhaven zichtbaar.

Joop zijn hobby is het maken van foto's. ,,Het liefst van schepen op de Oude Maas. Zelf heb ik vijftien jaar op zee gevaren. Echt prachtig, die zeeschepen zo dicht bij huis", glundert Joop. ,,Deze canvas komt op de gang van ons appartementencomplex te hangen. Zo kan iedereen van dit mooie stukje Barendrecht genieten."

Martijn van Meppelen Scheppink: ,,Opvallend is dat vrijwel alle inzendingen natuur afbeelden. Zo waren er erg veel foto's van de Zuidpolder en diverse Barendrechtse parken. Het is belangrijk dat we deze buitenruimte goed onderhouden. Barendrechters zijn er graag. Het maakt Barendrecht ook echt Barendrecht. SGP-ChristenUnie vindt dat de politiek voldoende middelen beschikbaar moet stellen om het onderhoud op een hoog niveau te houden. Dat geld voor de parken, maar ook zeker voor de bosschages en bomen in de woonwijken."

In de campagne wordt ook aandacht geschonken aan dit thema. Onder de slogan 'Barendrecht blijft Barendrecht' wordt uitgewerkt dat goed voor de monumenten en buitenruimte moet worden gezorgd. Zij zorgen voor de typisch Barendrechtse plekjes. Daarnaast vindt de SGP-ChristenUnie dat Barendrecht bestuurlijk zelfstandig moet blijven. Dat kan prima binnen de BAR organisatie, vindt de partij.

Advertenties uit de krant