Afbeelding

Frank van Riet te gast bij Exxact

Algemeen

BARENDRECHT – Bij Exxact Barendrecht is donderdagavond 24 mei een nieuwe uitzending van Gorter aan tafel. Deze uitzending staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Het mediAteam, bestaande uit Arco van der Lee en Astrid Potuijt, is weer aanwezig en deze keer als speciale gast Frank van Riet, werkzaam bij de politie en auteur van twee boeken over de Tweede Wereldoorlog.

Momenteel werkt hij aan een boek over de Dordtse politie tijdens de Tweede Wereldoorlog. ,,Mijn eerste boek – het proefschrift waar ik mee promoveerde – ging over de Rotterdamse politie tijdens de Tweede Wereldoorlog", vertelt Frank van Riet.  ,,Met de research voor dit boek, stuitte ik op een verhaal over een aantal 'foute' politiemannen in Dordrecht die feest vierden nadat ze Joden hadden opgehaald. Dit verhaal bleef hangen en hier wilde ik meer over weten. Van het een kwam het ander en nu ben ik al anderhalf jaar lang iedere vrijdag in het archief van Den Haag te vinden om dossiers uit te pluizen over de, laten we zeggen, 'foute mannen' en om verbanden te leggen. Elk facet komt wel naar voren. Verraad, het ophalen van de Joden, het verzet. Dit maakt het allemaal enorm boeiend." Van Riet is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de periode. Zij kunnen contact opnemen met de redactie van deze krant via redactiebarendrecht@baruitgeverij.nl.

Ook wordt er tijdens deze uitzending tussen 20 en 21 uur, zoals iedere maand, een Barendrechter van de maand gekozen. Als afsluiting wordt de luisteraar bijgepraat door een gesproken column waarin het nieuws van de afgelopen maand is verwerkt. Met Gorter aan Tafel is live te beluisteren op Exxact Barendrecht in de ether op 106.4FM, op www.exxact.nl en via de app.

Advertenties uit de krant