Afbeelding

Mooie ontmoetingen bij Tafels van Hoop

Algemeen

BARENDRECHT – Voor de tweede keer werd maandag 14 mei een Tafel van Hoop gehouden. Zestig mensen van nul tot tachtig jaar uit Eritrea, Syrië en Nederland ontmoeten elkaar en deelden gezamenlijk een maaltijd. Deze keer in de Immanuëlkerk.

Kinderen speelden samen, volwassenen praatten en aten met elkaar. Wethouder Lennart van der Linden raakte in gesprek met twee fanatieke Eritrese voetballertjes, die een jaar gewacht hebben om mee te mogen trainen en nu opgesteld zijn in een team. Een medewerker van Kerk in Actie Nederland woonde de maaltijd bij. Met interesse volgde hij wat er in Barendrecht gedaan wordt met betrekking tot de opvang van statushouders.

Tafels van Hoop is een initiatief van Protestante Kerk Nederland en wordt in Barendrecht ingevuld door de diaconie van de Protestantse Kerken. Dit initiatief wordt waarschijnlijk door Hart van Barendrecht overgenomen.

Contact met Nederlanders op welke manier dan ook is het belangrijkste om te ondersteunen dat nieuwkomers zich thuis voelen in onze samenleving. Dit kan door helpen met taal, werken in de (moes)tuin, het invullen van formulieren of iemand wegwijs maken in de straat en wijk. Of wellicht heeft men een stageplek of vrijwilligerswerk voor statushouders.

Meer weten over het helpen van nieuwe Barendrechters? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk Barendrecht via 0180-396085 of KijkopWelzijn via 0180-626408.

Advertenties uit de krant