Afbeelding

Luna zoekt thuis

Algemeen

REGIO - Jaarlijks herplaatst De Dierenstee gemiddeld veertig honden. Een aantal rassen ziet men regelmatig terugkomen in de opvang. Soms wordt er echter voor een bijzonder ras een nieuw thuis gezocht, zoals nu van toepassing is op de anderhalf jaar oude Luna. Zij is een zogeheten Indian Dog. De oorsprong van de Indian Dog ligt in Amerika en het ras komt voort uit wilde honden, waarschijnlijk de dingo en (half)windhonden. Een Indian Dog staat vaak nog dicht bij de natuur en het jachtinstinct is nog erg aanwezig. Het is geen gemakkelijk ras en men moet dus goed weten waar men aan begint.

Luna is een hond die je moet leren kennen, je moet echt haar vertrouwen winnen. Luna is in eerste instantie wantrouwend, onbekenden worden vanaf een afstand geobserveerd. Uit nieuwsgierigheid zal Luna na een tijdje toch komen kijken, maar ze vindt veel dingen spannend. Wie eenmaal een band met Luna heeft opgebouwd, heeft een lief en trouw maatje aan haar. Wel moet worden opgemerkt dat Luna een sterke voorkeur heeft voor vrouwen, van (veel) mannen is ze bang. De reden hiervoor is niet duidelijk, voor zover bekend heeft Luna geen slechte ervaringen met mannen. Maar als mannelijke baas zijnde is het dus wel lastiger om een band met Luna op te bouwen. Luna is sowieso een hele zelfstandige hond. Ze heeft daarnaast veel energie en ook veel spanning en nervositeit in zich. Luna is gevoelig voor prikkels en is het beste op haar plek in een rustige omgeving zonder kinderen. Met andere honden kan ze het goed vinden, Luna speelt er graag mee.

Het plaatsen van Luna zal zeer zorgvuldig verlopen. Ze zal zich sterk hechten aan haar nieuwe baas en een plaatsing moet dus echt definitief zijn.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150. Website: www.dierenstee.nl.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Advertenties uit de krant