Afbeelding

Column Jamie: Meiden bij concerten is foute boel

Algemeen

Ik hou heel erg van concerten, alleen ga ik niet zo vaak. Het is vaak op een rotdag of de kaartjes zijn duur. Afgelopen zondag was ik na een lange tijd weer eens naar een concert gegaan, dit keer in het Paard (Den Haag) naar de Britse zanger Yungblud. Een minuut na binnenkomst ergerden, de vriend waar ik mee was, en ik ons gelijk aan die gillende meiden vooraan… En dat is altijd foute boel…

Meestal zijn de meiden die vooraan staan de die-hard fans. Die liggen al uren voor het concert begint buiten in de rij te wachten. De rommel die ze daarna achterlaten is vreselijk: overal liggen pizzadozen, vuilniszakken, paraplus en warmtedekens.

Eenmaal binnen kan je ze er gelijk uitpikken. Ze zijn ook niet te missen: ze dragen bijna alle merchandise - speciale T-shirts, sokken en armbandjes - die er bestaat allemaal tegelijk. Bovendien gillen ze vooral als het niet nodig is. Voorbeeldje; de jongens van het voorprogramma ruimden hun apparatuur na hun optreden op. Iedere keer als ook maar een van de bandleden op het podium stapten begonnen ze weer.

Aan het einde van de avond ging het fout. Die meiden zijn zo gek dat ze elkaar zelfs verwonden. Tijdens het laatste nummer 'Machine Gun' klommen een aantal meiden op het podium. Even voor wie nog nooit in het Paard geweest is: dat kan heel makkelijk want er zijn geen hekken en beveiligers vooraan. Vlak voor het tweede refrein stonden er zo'n twintig meiden op het podium.

Een meisje wat op de grond stond wilde er ook nog bij. Achter haar sprong iedereen door elkaar heen. Blijkbaar werd zij geraakt en gebeurde er iets. Ik kon het niet goed zien, ik stond een heel stuk terug. De zanger zag het wel en stopte met zingen. Hij vroeg aan het meisje of alles oké was, maar ze had heel veel pijn en werd backstage gebracht. Later plaatste de zanger een video op Instagram met de boodschap dat wij (de fans) wel wat beter op elkaar mogen letten. Van mij mogen vooral die die-hard fans dat doen.

Advertenties uit de krant