Afbeelding

Geslaagde Groene Week op Calvijn

Algemeen

BARENDRECHT - Vorige week vond voor de tweede keer dit schooljaar de Groene Week plaats bij Calvijn Groene Hart. Via uiteenlopende activiteiten gingen leerlingen op een praktische en creatieve manier aan de slag met de lesstof. Deze week volgt altijd op een toetsweek, zodat er na een tijd van inspanning tijd is voor ontspanning.

Brugklassers bezochten in Leiden het Museum van Oudheden en Museum Volkenkunde, waarbij zij onder andere Chinese karakters hebben leren kalligraferen. Leerlingen uit klas 2 leefden zich uit in en om Geofort. Daar konden ze aan de slag met aardbevingsbestendig bouwen, doolhoven, platentektoniek en kraakten een Minecraftcode.

De derdeklassers hebben onder andere Kleef of Lille bezocht. Ze oefenden hier hun mondelinge taalvaardigheid Duits en Frans. De vierde- en vijfdeklassers met Frans in hun vakkenpakket zijn in Lille met opdrachten aan de slag gegaan.

De leerlingen uit klas 4 vwo en havo hebben zich tijdens twee CKV-dagen beziggehouden met klimaatadaptatie. Ze leerden aan welke eisen een leefomgeving tegenwoordig moet voldoen, waarbij watermanagement de volle aandacht kreeg. Ze volgden een workshop maquettes van een wijk maken en ontdekten welke beelden Carnisselande rijk is.

Leerlingen die tweetalig onderwijs volgen hebben tijdens de tto-dagen op praktische wijze hun taalvaardigheid vergroot. De brugklassers zetten zich hierbij in voor een school in Gambia, de tweedeklassers hebben hun reis naar Engeland voorbereid en klas 5 vwo hield zich bezig met een Kennedy-project.

De leerlingen die het sportprogramma volgen, zijn op wintersport geweest. De vwo-ers uit de Eureka-brugklas zijn verdergegaan met hun onderzoek en 2vwo plus bezocht het Maritiem Museum voor de Offshore Experience, waarna deze klas een ontwerpworkshop volgde.

Advertenties uit de krant