Afbeelding

Corona: evenementen met meer dan 100 personen afgelast

Algemeen

REGIO – Bijeenkomsten met meer dan honderd personen worden afgelast. Mensen wordt bovendien gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken. Die maatregelen kondigt de regering af nu het aantal besmettingen met het coronavirus blijft toenemen. Theater Het Kruispunt heeft voor de komende tijd alle voorstellingen geannuleerd. Meer bijzonderheden:

Maatregelen

Tijdens een persconferentie van het kabinet en het RIVM werd uitgelegd dat in Brabant de druk op de ziekenhuizen toeneemt. Daar zijn verschillende gevallen van het coronavirus waarvan de bron niet duidelijk is. Ook in Amsterdam en Rotterdam is 'een enkel geval' waarvan de bron niet duidelijk is. We zitten mogelijk op een kantelpunt.

Minister Bruno Bruins kondigde een aantal maatregelen af.

-mensen met klachten moeten thuisblijven

-evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Dat geldt onder meer voor musea, concerten en de Eredivisie.

-mensen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken.

-bezoek aan ouderen en personen met verminderde weerstand moet worden vermeden.

-personeel in de zorg wordt gevraagd om niet naar het buiteland te reizen

Deze maatregelen gelden tot 31 maart 2020. Voor Brabant komen wellicht nog aanvullende maatregelen.

Er is geen aanleiding om basisscholen en scholen voor middelbaar onderwijs te sluiten.

Universiteiten en HBO's wordt gevraagd zoveel mogelijk online hoorcolleges te organiseren.

Het RIVM hoopt dat met deze maatregelen de verspreiding van het virus afremt. "Misschien dat we met de zomer in zicht het virus kwijtraken. Maar zeker is dat niet", aldus een woordvoerder van het RIVM.

Theater

Naar aanleiding van de maatregelen die de regering heeft afgekondigd, heeft Theater Het Kruispunt in Barendrecht alle voorstellingen tot en met dinsdag 31 maart geannuleerd. 

Advertenties uit de krant