Afbeelding

Muziekles voor statushouders bij CultuurLocaal

Algemeen

BARENDRECHT - Bij CultuurLocaal is het project Muziek Verbindt! van start gegaan. Barendrechtse statushouders kunnen muziekcursussen volgen en zo de integratie in de samenleving bevorderen.

In samenwerking met Vluchtelingenwerk heeft CultuurLocaal het initiatief genomen om muziekcursussen voor statushouders te organiseren. De gemeente Barendrecht maakt het financieel mogelijk.

Monique Kruijdenberg is de drijvende kracht achter het plan: “Vorig jaar oktober kregen we in de Welzijnsalliantie de mogelijkheid om voorstellen te doen voor activiteiten die bij de doelstellingen en thema’s van de alliantie passen. Muziek is bij uitstek geschikt om mensen samen te brengen en om te helpen met integreren.”

In januari van dit jaar kwam de goedkeuring voor het plan en konden de voorbereidingen starten. Nu is het zo ver dat statushouders zich kunnen aanmelden. Er zijn elf docenten op zes instrumenten die klaarstaan om te starten met de lessen.

Het gaat in eerste instantie om cursussen van 10 lessen op een instrument. Kinderen krijgen les in duo’s en volwassenen individueel. Er zijn 10 plekken beschikbaar, dus voor 20 kinderen of 10 volwassenen, of een combinatie daartussenin. Na de zomer kunnen de deelnemers een vervolgcursus van nog eens 10 lessen volgen. Daarna wordt bekeken of er samenspel mogelijkheid is in een van de bestaande ensembles van CultuurLocaal.

“De eerste reacties zijn erg positief,” aldus Monique, “het lijkt erop dat er veel belangstelling is om mee te doen. Als gebaar van dank voor ons initiatief zijn we zelfs al uitgenodigd voor de iftar, de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan wordt genuttigd, direct na zonsondergang. Dat geeft ons veel energie om dit project te doen!”

Aanmelden kan via de website www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant