Afbeelding
Foto:

Initiatiefgroep verbaasd over artikel

Algemeen

BARENDRECHT - De Initiatiefgroep ‘Stop de Kilweg, Leedeweg en Boezemweg’ is verbaasd over het verhaal over de rondweg dat vandaag is gepubliceerd in De Schakel en op de website van krant.

De reactie van de initiatiefgroep:

“Tot onze verbazing lazen we vanmorgen (28-3-2024) het artikel “Maatregelen op de zuidelijke rondweg zorgen voor drukker verkeer in het dorp”.

Dit artikel gaat helaas helemaal voorbij aan een cruciaal aspect, namelijk de ontwikkeling van Dutch Fresh Port (DFP) in de gemeente Ridderkerk. Dit industrieterrein is nu al verantwoordelijk voor grote aantallen vrachtwagens op de zuidelijke rondweg. Toch noemt het artikel niet dat Dutch Fresh Port de komende 5 jaar gaat verdubbelen. Van de nu 9.000 vrachtwagenbewegingen per etmaal gaan ze naar 20.000 vrachtwagenbewegingen en de omzet gaat van 4 naar 8 miljard. Met als gevolg dat de geluidsoverlast voor 10.000 inwoners van Barendrecht enorm toeneemt als er geen maatregelen genomen worden. Een andere belangrijke verandering is dat de huidige 8-uurs logistiek verandert naar 24-uurs logistiek. Dat betekent dat er dag en nacht vrachtwagenbewegingen zijn. Dat betekent dat niet alleen overdag, maar de nachtrust voor een groot deel van deze Barendrechters verleden tijd is!

Het verbaast ons ook dat er nu, kort voor een cruciale commissievergadering, een uitgebreid redactioneel artikel in de Barendrechtse Schakel staat. Terwijl de redactie van de Schakel weinig aandacht aan dit onderwerp besteedde de afgelopen 3,5 jaar lang. En het artikel schetst een onvolledig en daardoor eenzijdig beeld van de discussie tussen het college en de voltallige gemeenteraad/Initiatiefgroep over het leefklimaat van 10.000 Barendrechters. Dit heeft effect op Barendrechters in de wijken langs de zuidelijke rondweg; Vrouwenpolder, Lagewei, Ter Leede, Buitenoord en de Oranjewijk. 

De Initiatiefgroep “Stop de Kilweg, Leedeweg en Boezemweg”

Advertenties uit de krant