Afbeelding
Foto:

Succesvol Europees Kampioenschap Liberté

Algemeen

BARENDRECHT – In Eindhoven vonden van 27 tot en met 31 maart vonen de Europese Kampioenschappen Baton Twirling plaats. Twaalf landen streden dit paasweekend om de medailles. Na succesvolle NK-wedstrijden in januari, wisten 9 dames zich te plaatsen voor dit belangrijke toernooi op verschillende onderdelen. De concurrentie was groot en het beloofde dan ook een spannende strijd te worden.

Op vrijdag mocht Lysanne Schoolenberg, met als reserve Gabriëlle Vis, de vloer op met haar Super X Strutting. Lysanne had voor dat onderdeel ontzettend veel uren in de sporthal doorgebracht en dat was ook te zien. Zij liet een prachtige routine zien wat werd beloond met een elfde plaats.

Deze dag mocht ook Sabine Mouthaan haar dance routine laten zien. Sabine was eigenlijk gestopt met twirlen maar besloot vorig jaar weer te beginnen en maakte dus haar rentree op het EK. Met haar prachtige dance routine wist ze de finale te halen en mocht ze op zondag nogmaals stralen. Wederom zetten zij een perfecte routine neer en werd ze Europees Kampioen Dance Twirl. Enkele dagen later mocht Sabine nogmaals haar baton oppakken om deel te nemen aan het onderdeel 1 Baton. Ook op dit onderdeel presteerde ze geweldig. Nadat ze een finale plaatst behaald had, twirlden ze zich op zondag naar een 3e plaats dus, goed voor brons.

Zondag was de finale dag voor Large Teams. De dames Laura Koene, Quinty de Groot, Charissa Geevers, Gabriëlle Vis, Lysannne Schoolenberg, Alicia Tholenaars, Sabine Mouthaan, Demi Kroonen en Janneke Heijboer waren met dit samengestelde team genaamd “Passion” geplaatst voor dit EK. Dit team sloot het EK als laatste optreden van het toernooi af. Met een routine waarmee zij hun passie voor twirlen op indrukwekkende wijzen lieten zien, kregen zij het publiek stil. De spanning was hoog bij de prijsuitreiking. Het ging tussen Nederland, Noorwegen en Frankrijk, die ook mooie routines hadden laten zien.

De ontlading was groot toen bekend werd dat Nederland de Europese Titel mee naar huis mocht nemen.

Liberté kan terugkijken op een geweldig EK en gaat zich nu weer voorbereiden op de nieuwe wedstrijden die er alweer snel aankomen.

Advertenties uit de krant