Ferry Spoormaker.
Ferry Spoormaker. Foto:

Ferry Spoormaker, 25 jaar ervaring in de makelaardij

Algemeen

REGIO – Ferry Spoormaker is al 25 jaar makelaar en dat doet hij met passie, enthousiasme en deskundigheid. ‘’Als ik gebeld word over een bepaalde woning, weet ik negen van de tien keer om wat voor soort woning het gaat. We werken in een cirkel van Ambacht, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam naar Zwijndrecht. Door mijn jarenlange ervaring zijn er weinig geheimen meer in de woningbranche”, lacht hij. ‘’Het leuke is dat ik sommige huizen al drie keer heb mogen verkopen. De koper van toen, komt terug als hij wil verkopen.”

Onlangs mocht Ferry Spoormaker een woning op de 31e verdieping aan de Wijnhaven in Rotterdam verkopen. De lift naar die etage was een hele uitdaging voor hem. ‘’Als ik kan lopen, doe ik dat”, vertelt hij. In dit geval was de trap nemen geen optie, maar het prachtige uitzicht maakte alles goed. Dat maakt zijn werk ook zo leuk. ‘’Het is uitdagend en afwisselend, een negen tot vijf baan zou niet bij mij passen.”

“Eén van de mooiste en meest bijzondere woning die ik ooit binnenstapte staat aan de Kerksingel in Ridderkerk. Een huis gebouwd in ongeveer 1906 met prachtige bladgouden ornamenten in het plafond en in de tuin een Oosterse plataan uit circa 1855. Dat maakte wel indruk ja.”

‘’De woningmarkt blijft overspannen”, zegt Ferry. ‘’Wie een huis wil gaan kopen, kan het beste zorgen dat alles op orde is voordat er huizen bezichtigd worden. Ga eerst langs bij een financieel adviseur, zorg dat je inzicht hebt in wat er mogelijk is en wat je zou kunnen bieden op het huis. Je mag en kan vaak maar één bod doen via move.nl, een online woonplatform. Als je nog in de oriënteerfase zit, raad ik aan om een open huizen dag te bezoeken. Het is niet de tijd om allerlei huizen te bezichtigen zonder dat je serieus bent.”

Ook voor de verkoop heeft Ferry tips. ‘’De woningen zijn al jaren duur, de meeste zijn snel verkocht, maar nog steeds is het van groot belang dat een huis er spic en span uitziet. Ruim je huis op, ontdoe het huis van overbodige tierelantijntjes, repareer dingetjes zoals een losse deurkruk en zorg dat het huis schoon is als er bezichtigen zijn ingepland.”

De rol van makelaar is Ferry op het lijf geschreven. ‘’Eerlijkheid en transparantie vind ik het belangrijkste. Uiteindelijk gaat het erom dat mijn klanten van een huis een thuis kunnen maken.”

Meer informatie over verkoop, aankoop en/of nieuwbouw via 06-23759505 of mail naar ferry@estatemakelaar.nl.

Advertenties uit de krant