Chinouk Thijssen. (Foto: Chris van Houts)
Chinouk Thijssen. (Foto: Chris van Houts)

Schrijfster en influencer Chinouk Thijssen naar bibliotheek Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT - Op vrijdag 17 mei komt schrijfster Chinouk Thijssen naar bibliotheek Het Kruispunt.

Jongeren vanaf 14 jaar kunnen deze populaire Young Adult auteur en Influencer ontmoeten en vragen stellen in het kader van het nieuwe jongerenproject Books & More, georganiseerd door bibliotheek Het Kruispunt samen met bibliotheek Carnisselande. Thijssen is de eerste in een reeks van Young Adult schrijvers die dit jaar naar Barendrecht komt om jongeren te ontmoeten en te inspireren.

Chinouk Thijssen is auteur van meerdere YA-thrillers, jeugdthrillers en kinderboeken. Met haar thriller Gegijzeld won ze de Prijs van de Jonge Jury 2022 en ze was in 2022 een van de 3PAK-auteurs (Boekenweekgeschenk voor jongeren). Happyland staat op de Tiplijst van de Kinderjury 2024. Daarnaast is Chinouk zeer actief op social media om in contact met jongeren te komen. Ze moedigt jong schrijftalent aan om zich verder te ontwikkelen en geeft daarin ook workshops en masterclasses. Op Instagram is ze te vinden via @chinoukthijssen.

Jongeren die het leuk vinden om van tevoren samen met andere jongeren mee te helpen met het voorbereiden van dit of een volgend schrijversbezoek zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden via Whatsapp 06 –59 84 76 90. Het gaat daarbij om het organiseren van het event of om samen een boek lezen en vragen voor de schrijver bedenken, of allebei.

Natuurlijk zijn jongeren die op 17 mei alleen als bezoeker willen komen zijn ook welkom. De toegang is gratis, maar zij moeten zich wel aanmelden via de bibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Vrijdag 17 mei, 16.30-18.00 uur. Bibliotheek Het Kruispunt, Middenbaan 111. Toegang gratis, aanmelden via bibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Advertenties uit de krant