Afbeelding

Problemen groter voor Barendrecht

Sport

Barendrecht 1 heeft zaterdag een nieuwe klap te verwerken gekregen in de strijd om lijfsbehoud in de Tweede Divisie. De rood/witten verspeelden in de slotfase op ongelukkige wijze een zege in Rijnsburg, dat in blessuretijd zelfs de volle winst pakte. Bij thuiskomst op De Bongerd vernam Barendrecht ook nog eens dat degradatieconcurrent VVSB in de slotfase juist wel een overwinning had gepakt.

In een wedstrijd die flink beïnvloed werd door de harde wind, had Rijnsburgse Boys in de eerste helft een overwicht. Keeper Quincy Cheuk-a-Lam had met een knappe redding al een treffer voorkomen, maar na balverlies op het middenveld was het even later toch raak, toen Furghill Zeldenrust mocht opstomen naar het Barendrecht-doel en hard raak schoot (1-0). Dat leek de ruststand te worden, maar op slag van rust probeerde Akram Salhi het van afstand voor Barendrecht. Gedragen door de wind belandde de bal zomaar in de kruising en stond het 1-1 op sportpark Middelmors.

Barendrecht had vertrouwen gekregen door de onverwachte gelijkmaker, want na rust kwamen de rood/witten gevaarlijker voor de dag. Dat leidde na ruim tien minuten tot een voorsprong; Yorik van Deelen zette hard voor en Bas Mourits schoot de bal uit de lucht tegen de touwen (1-2). Rijnsburgse Boys moest op zoek naar de gelijkmaker en werd gaandeweg de tweede helft sterker, maar dat leverde ook ruimte op voor de voorhoede van Barendrecht. De rood/witten speelden twee veelbelovende aanvallen echter onzorgvuldig uit, waardoor het 1-2 bleef. Dat kwam Barendrecht in de slotfase duur te staan, al hadden de Bongerdbewoners het geluk ook niet bepaald aan hun zijde. Rijnsburgse Boys vuurde op doel en de mee opgekomen verdediger Carlos Opoku veranderende de bal van richting, waardoor Cheuk-a-Lam kansloos was en het toch 2-2 werd. Het werd daarna nog erger voor Barendrecht; in blessuretijd kregen de rood/witten een nieuwe doelpoging van Rijnsburgse Boys niet weggewerkt en was het opnieuw Opoku die de 3-2 binnen schoot.

Barendrecht ging zodoende aangedaan naar de kleedkamer met een 3-2 nederlaag, in de wetenschap dat het de afgelopen weken zelden zo dichtbij een overwinning was als vandaag. Dat VVSB zaterdagavond ook nog eens won, maakte de teleurstelling uiteraard alleen maar groter.