Afbeelding
Foto's Henny Wolfs

Het Kleurrijk Sinterklaasfeest in Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT - Donderdag 1 decemebr was het zover. Het Sinterklaasfeest voor de kinderen van stichting Kleurrijk en vluchtelingenwerk Barendrecht. Het feest vond plaats in de bibliotheek in het vernieuwde Kruispunt. Voor de ouders en kinderen meteen een goed moment om kennis te maken met deze prachtige locatie. Om half 4 kwamen de eerste kinderen binnen en gingen meteen aan de slag met pepernoten bakken. De kinderen hebben een groot deel van het bakproces zelfstandig uitgevoerd. Van het vooraf handen wassen, pepernoten draaien tot het afbakken bij horeca Spruit. 
Na het poppenkast spel, het zingen en dansen met Disco Piet gingen de kinderen (en ouders) op zoek naar Sinterklaas.
Sint werd slapend gevonden in een kast. Nadat ze de cadeautjes opgehaald hadden uit het pakhuis, kregen alle kinderen een cadeau en mochten met Sinterklaas en Piet op de foto. Hartverwarmend waren de Syrische kinderen die speciaal aan Sint en Piet vroegen of ze een Sinterklaasliedje mochten zingen.

Dit Sinterklaasfeest is tot stand gekomen door de samenwerking tussen een aantal lokale organisaties. Zonder hun inzet en enthousiasme was het niet gelukt.

Een bedankje voor stichting Velerlei, stichting Present, Bibliotheek Aanzet, horeca Spruit , Vluchtelingenwerk en natuurlijk Sint en Piet.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant