Het hoofdgebouw is in de as gelegd.
Het hoofdgebouw is in de as gelegd.

EVB: gebouw Kleine Duiker sneller herbouwen

Algemeen

BARENDRECHT – De herbouw van het hoofdgebouw van De Kleine Duiker kan wel twee of drie jaar duren. Dat zei voorzitter Kees Silvis vorige week in De Schakel.

 Gemeenteraadslid Cicilia Rijsdijk (EVB) vindt dat te lang, zei ze dinsdag in de gemeenteraad. “EVB vindt dit veel te lang, gezien het belang van De Kleine Duiker voor onze inwoners.” Ze vroeg burgemeester Ronald Schneider of de gemeente kan helpen. Ook vroeg ze informatie over de oorzaak van de brand.
De burgemeester wil terughoudend zijn met het geven van informatie, omdat het eigenlijk een taak is van de stichting die eigenaar is van De Kleine Duiker. “De brand heeft een technische oorzaak. De brand is behoorlijk vernietigend geweest. Aangeven wat de oorzaak is, kan niet meer”, was het enige dat de burgemeester er over wilde zeggen.
De burgemeester is onder de indruk van de veerkracht van de medewerkers van de boerderij. Hij verwacht dat de schade gedekt kan worden door de verzekering. De gemeente ‘staat in de meewerkstand’ bij het afgeven van vergunningen. “We zullen ons tot het uiterste inzetten”, aldus de burgemeester.

Advertenties uit de krant