Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

José Tomas (47)

  •   218 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Sinds acht jaar geef ik gitaarles in Barendrecht. Ik begon met een paar leerlingen en nu zijn dat er rond de 65. Ook geef ik les via de Brede school op verschillende basisscholen. Ik geef zowel kinderen als volwassenen les. Ik woon een jaar of tien in Barendrecht. Ik ben, toen ik twee jaar was, vanuit Spanje naar Nederland gekomen en ben opgegroeid in Ridderkerk. Ook ben ik vrijwilliger bij Het Rode Kruis.

Vertel eens meer over de gitaarlessen.

Ik speel zelf gitaar vanaf mijn veertiende jaar. Ik was bezeten van gitaarmuziek. Ik speelde in het verleden in verschillende bands. Die ambitie heb ik niet meer. Ik vind het geven van les erg leuk. Meestal zijn het groepjes van rond de vijf leerlingen. Aan het einde van het schooljaar, houden we een 'SYTE' (Show Your Talent Event). Dit jaar op 17 juni. Alle leerlingen kunnen dan laten horen wat ze kunnen. Mijn vrouw Sandra praat deze avond aan elkaar.
Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Als ik buiten ben, kom ik altijd bekende gezichten tegen. Ik kan niet iedereen direct plaatsen. Ouders van leerlingen die ik bijvoorbeeld maar eens in de zoveel tijd eventjes zie.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben achttien jaar getrouwd met Sandra. We hebben een zoon van dertien jaar. Ik heb uit een eerder huwelijk twee dochters. Zij zijn 26 en 23 jaar en wonen niet meer thuis. Ook hebben hond Charley. Zij is 2,5 jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn vader speelde met andere Spanjaarden in een Spaanse band in Bolnes. Ik ging samen met mijn twee broers mee naar optredens. We mochten dan laat naar bed. Ook gingen we tijdens de zomervakantie zes weken naar Spanje. Daar heb ik mooie herinneringen aan.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Afgelopen weekend met vrienden uit Den Haag. Ook tijdens gitaarles. Een leerling van mij heeft een erg aanstekelijke lach. Je hoeft niet eens te weten waarom hij lacht; we lachen allemaal mee.

Wanneer ben je het gelukkigst?

Als ik mijn geliefden om mij heen heb. Mijn kinderen en vrouw.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Een goede vriend is vijf jaar geleden overleden. Ik bezoek zijn graf regelmatig. Ik vind het verdrietig om te zien dat zijn naam niet in de grafsteen staat. Hij is bij zijn vader gelegd, maar waarschijnlijk was er financieel geen ruimte om zijn naam erbij te zetten.

Wie is je grote voorbeeld?

Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. Ik heb zeg maar een gezonde jaloezie ten opzichte van deze geweldige gitaristen. Ook is er een ultraloper (iemand die meer dan 1 marathon achter elkaar loopt) die mij heeft uitgelegd dat als je denkt 'ik val nu dood neer, ik kan niet meer', dat je zeker nog een derde verder kan. Zowel fysiek als mentaal. Daar denk ik regelmatig aan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou wel naar een ander land willen verhuizen. Niet zozeer Spanje, maar wel een land met een warmer klimaat en meer ruimte. Verder ben ik bezig met een internationalewebsite en ga ik proberen om online les te geven. (www.gitaarlesbarendrecht.nl) Wie weet kunnen we dan in de toekomst wel echt verkassen.

Waar word je verlegen van?

Als ik teveel aandacht krijg. Zoals vorig jaar tijdens 'SYTE '. Sandra wilde mij na afloop naar voren halen. Ik vind het niet nodig. Het draait om de leerlingen.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Ik zou wel een dagje willen ruilen met Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Ik ben benieuwd of mijn idee over hoe zo'n dag eruitziet, dan bevestigd wordt.

Wat zijn je hobby's?

Ik ben een duurloper. Ik heb bijvoorbeeld afgelopen week 65 kilometer hardgelopen. Ik bouw het op tot honderd kilometer per week. Ik heb de marathon van Rotterdam en Barcelona gelopen.

Wat vind je stom?

Rijden onder invloed.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Het is een groepsapp van Het Rode Kruis, het bike team. Afgelopen zaterdag hebben we een training gehad en er werden een aantal foto's rondgestuurd.

Wat is je favoriete quote?

Geloof in je kracht. Je bent tot meer in staat dan je denkt.

3 reacties
Meer berichten