Codarts studenten in de BaerneZaal. (foto: CultuurLocaal)
Codarts studenten in de BaerneZaal. (foto: CultuurLocaal)

Muziekprojecten op De Zeppelin en De Draaimolen afgesloten

Algemeen

BARENDRECHT - In april zijn de kinderen van de basisscholen ODS De Zeppelin en OBS De Draaimolen aan de slag geweest met muziek. Afgelopen week werden de activiteiten afgesloten met een presentatie voor de ouders.

Op veel basisscholen in Barendrecht is muziek tegenwoordig een vast onderdeel van het lesprogramma. Onder het motto Méér Muziek in de Klas verzorgt Cultuurlocaal jaarlijks een project, waarbij kinderen in alle groepen muziekles krijgen op verschillende instrumenten. Ook komen ze op bezoek in De Baerne voor een muzikaal programma. Afgelopen maand waren er projecten op De Zeppelin en De Draaimolen.

Begin april was de landelijke KinderMuziekWeek. Daarvoor is een speciaal lied uitgebracht, getiteld ‘Energie’. Met dit lied zijn de kinderen tijdens de lessen aan het werk geweest. Ook is het lied ‘De koning is een DJ’ ingestudeerd, uiteraard met het oog op Koningsdag. Tijdens de slotpresentaties afgelopen week konden ouders komen kijken wat de kinderen geleerd hebben.

“Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd actief met muziek bezig zijn. Dat is goed voor hun motorische vaardigheden, maar ook voor bijvoorbeeld de sociale ontwikkeling,” aldus coördinator Hanneke Meijer van Cultuurlocaal, “en sommige kinderen ontdekken dat ze er echt talent voor hebben en kunnen dat met lessen op de muziekschool verder ontwikkelen.”

Naast de actieve deelname krijgen de kinderen bij Méér Muziek in de Klas ook een voorstelling te zien. “Voor veel kinderen is dat de eerste keer dat ze in een theaterachtige omgeving komen en ervaren hoe bijzonder dat is!”, vertelt Hanneke Meijer hierover. Voor de groepen 0 tot 3 was er de voorstelling Bubbels en Bellen van Opera Tralala. De kinderen van groep 4 tot 8 kregen een concert van leerlingen van Codarts, het Rotterdamse Conservatorium.

www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant