Afbeelding

Bink zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Katten die langer in De Dierenstee op een nieuwe baas moeten wachten, kunnen in positieve zin van gedrag veranderen. Zijn ze bijvoorbeeld eerst zeer angstig of schuw, maar raken na verloop van tijd meer op hun gemak en worden beter benaderbaar. Daarom verdienen zij het om wederom in het zonnetje gezet te worden.

Kater Bink woont inmiddels ruim drie maanden in De Dierenstee. Hij was in eerste instantie nauwelijks benaderbaar. Het was zelfs lastig een foto van hem te maken. Bink, geschatte leeftijd vijf jaar, werd als vondeling binnengebracht. Waarschijnlijk heeft hij het grootste deel van zijn leven buiten doorgebracht en heeft hij dus nooit eerder contact met mensen gehad.

Plaatsing op bijvoorbeeld een boerderij werd gezien als de beste plek voor Bink. Er zat namelijk weinig vooruitgang in zijn gedrag. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Bink voelt zich veel prettiger in het bijzijn van mensen. Hij trekt zich niet meer terug, maar loopt redelijk op zijn gemak door zijn kamer en de buitenren.

Bink aaien is nog een stap te ver, maar met veel geduld kan hij hier misschien eens van gaan genieten. Bink is in ieder geval op de goede weg. Hij speelt graag en is dol op lekker eten. Op deze manier kan er ook op een positieve manier contact met hem worden gemaakt. Bink kan daarom in een normale thuissituatie worden geplaatst, maar wel bij iemand die hem alle tijd geeft om te wennen en niet teveel van hem verwacht. Met veel liefde en geduld zou Bink weleens kunnen uitgroeien tot een leuke huisgenoot.

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur.

Advertenties uit de krant