Angelique van der Valk werkt met organisch materiaal. foto: Jan Poldervaart
Angelique van der Valk werkt met organisch materiaal. foto: Jan Poldervaart

Uitgelicht Kunstroute: Angelique van der Valk

Algemeen

BARENDRECHT - In het weekend van 6 en 7 oktober wordt in Barendrecht de jaarlijks terugkerende Kunstroute gehouden. Sira Tamerius , Arie van der Pijl en Angelique van der Valk exposeren bij Paul Casteleijn. Netty van Zetten en Paul Bernhard exposeren thuis.

Angelique van der Valk werkt met organisch materiaal. Ze schildert en maakt abstracte bijzondere kunstwerken van vooral biologische afbreekbare materialen.
Zij maakt haar biologisch afbreekbare verf zelf met gebruik van pigmenten in aardkleuren, wat een mooi esthetisch en kwalitatief resultaat geeft. Ook gebruikt ze schillen van groenten als materiaal. Deze worden via hetzelfde procedé als papier maken eerst geweekt in water en daarna onder een pers gedroogd, zodat de structuur van de vezels een verrassend ragfijn draadwerk laat zien in prachtige natuurtinten. Bijzonder is dat deze kleuren met de tijd kunnen vervagen, aangezien het natuurlijke materialen zijn en het daglicht hierop invloed heeft.
Angelique heeft een voorliefde voor abstractie, gecombineerd met de schoonheid van natuurlijke materialen. Ze koestert de natuur en vindt het zorgvuldig hiermee omgaan heel belangrijk. Haar werk levert geen afval, maar kan na gebruik weer als grondstof of voeding voor de aarde gebruikt worden. Ze streeft naar harmonie tussen cultuur aan de ene kant en natuur aan de andere kant.
Angelique is in 2015 afgestudeerd aan de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, maar heeft gemerkt dat zij liever zelf kunst maakt dan lesgeeft. Ze heeft een atelier in Dordrecht, waar ze tussen de zorg hebbend voor een gezin met twee kinderen ook de tijd en de rust kan vinden voor haar kunstzinnige werkzaamheden.
Ze is zichzelf nog steeds aan het ontwikkelen door te experimenteren met diverse organische grondstoffen. 'Recycling van het begin tot het einde' is haar drijfveer. Zij geeft geen workshops. Haar werk is regelmatig te bezichtigen bij duurzame ondernemers en binnenkort in het Gorichems museum

De expositie is op zaterdag 6 en zondag 7 oktober te bezichtigen aan Noldijk 126 in Barendrecht tijdens Kunstroute Barendrecht. Meer zien van het werk van Angelique van der Valk? Kijk dan op: www.angeliquevandervalk.nl.

Advertenties uit de krant