Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Dick Mooijaart overleden

Op donderdag 20 december is Dick Mooijaart overleden. Hij is 85 jaar geworden. Op 28 december heeft de begrafenis plaatsgevonden op de begraafplaats Den Ouden Dijck aan de Derde Barendrechtseweg.

Mooijaart had jarenlang samen met zijn echtgenote een bakkerij op het Doormanplein. Ook was hij voorzitter van de Historische Vereniging Barendrecht. In verband met zijn slechte gezondheid woonde Mooijaart de laatste tijd in De Elf Ranken. In november organiseerde de Historische Vereniging ter ere van hem een tentoonstelling over speculaas. Hij kon daarbij nog zelf aanwezig zijn. Dick Mooijaart genoot die dag van de vele oude bakvormen en bovenal van de geur van de speculaas, die in D'Ouwe School werd gebakken.

Dick Mooijaart was bekend bij vele Barendrechters maar ook daar buiten. Een man met een groot hart voor "zijn" Barendrecht. Jarenlang was hij een gedreven vrijwilliger en tien jaar voorzitter bij de Historische Vereniging Barendrecht. Hiervoor kreeg hij op 14 mei 2013 uit handen van burgemeester Jan van Belzen de waarderingsspeld met oorkonde van de Gemeente Barendrecht.

De vader van Dick Mooijaart nam in 1940 de bakkerszaak aan het Doormanplein over. Dick deed dat op zijn beurt: ook hij nam de zaak van zijn vader over. Dick ging later zelf met zijn gezin boven de bakkerij wonen. Jannie en Dick trouwden in 1957 en kregen twee zonen, Fop en Krijn. Krijn nam de bakkerij later weer over van Dick en in 2001 werd de zaak verkocht vanwege gezondheidsproblemen van Krijn.

In d'Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, richtte hij een bakkerijtje in waar de meeste spullen vanuit bakkerij Mooijaart staan.

Meer berichten