Afbeelding

Training Valpreventie

Algemeen

BARENDRECHT - Half februari start er een training Valpreventie bij Aad van Loon Sport. Deze wordt gegeven door Josien Kiès, docent Valpreventie In Balans van Veiligheid.nl en oefentherapeut Cesar. Valpreventie en op het dagelijks leven gerichte oefentherapie komen samen in deze cursus.

De training richt zich op zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder, die zich onzeker voelen bij lopen, bang zijn om te vallen en/of al zijn gevallen. Het doel is vergroten van de bewustwording van valrisico en balansverstoring en het vergroten van de kennis. Men zal dan minder vallen, de eventuele consequenties zijn minder ernstig en er zal minder angst zijn om te vallen.

In de training wordt aandacht besteed aan vallen maar er wordt niet op de grond geoefend. Er wordt rekening gehouden met de verschillen in belastbaarheid binnen een groep.

Het trainingsprogramma duurt acht weken. De lessen duren een uur en vinden plaats op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur. De groep bestaat uit maximaal tien personen. Meedoen kan voor 85 euro. Aanmelden en meer informatie via cesarbarendrecht@gmail.com, 0180-619886 en 0642931869.

Advertenties uit de krant