Afbeelding

Genomineerd voor landelijke tuinenprijs

Algemeen

BARENDRECHT - Op de Tuinidee beurs in Den Bosch wordt zaterdag 23 februari de winnaar van de Tuin van het Jaar 2019 bekend gemaakt en de winnaar van de publieksprijs. De vakjury heeft zes tuinen in heel Nederland genomineerd. Ook dit jaar maakt de Barendrechtse oud-winnaar Paul Casteleijn kans op deze vakprijs.

Een Scheveningse stadspatio aangelegd door Paul Casteleijn Hoveniers is genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2019. De wensen voor de tuin van een kleine 150 vierkante meter waren zeer uitgebreid. Daarnaast was de ligging op het duin een opgave. Het gebruik van zandkleurige keramische tegels in combinatie met een golvende geleemde wilgenschutting en een half- transparante wand met grashalmen, dragen bij aan de gekozen strandsfeer.

Paul Casteleijn heeft in de afgelopen veertig jaar al diverse malen de tuinenprijs gewonnen, waarvan de eerste dateert uit 1983. In 2018 eindigde de inzending met een zeer klein puntenverschil op de tweede plek. In 2006 werd de prijs gewonnen met een tuin in Rhoon.

Advertenties uit de krant