Afbeelding

Helpende handen gezocht

Algemeen

BARENDRECHT – KijkopWelzijn is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor thuisadministratie, het computerspreekuur en bezoekmaatjes.

Soms loopt het even niet zo lekker en kunnen mensen wat aandacht, hulp of ondersteuning gebruiken. Dat hoeft lang niet altijd professionele hulp te zijn, maar kan ook via een maatje. Wie op zoek is naar een leuke manier om zich vrijwillig in te zetten en houdt van een-op-een-contact, kan zich aanmelden. De vrijwilliger is als maatje persoonlijk betrokken bij iemand en biedt ondersteuning op de manier die bij hem of haar past. Dit kan zijn in de vorm van op bezoek gaan of het begeleiden van iemand naar een afspraak. Wie houdt van uitgaan, kan gekoppeld worden aan iemand die graag op stap gaat, maar daar begeleiding bij nodig heeft.

Ook is KijkopWelzijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om andere mensen in hun thuissituatie te helpen met het uitzoeken, ordenen en opzetten van hun (financiële) administratie. Tevens zoekt men vrijwilligers voor het computerspreekuur voor vijftigplussers. Elke woensdag van 10 tot 12.30 is dit spreekuur in Bibliotheek 't Kruispunt. Voor dit project heeft KijkopWelzijn behoefte aan vrijwilligers die het leuk vinden anderen te helpen met vragen over computer- of tabletgebruik.

Maatje en vrijwilliger zijn heeft vele vormen en er is voor elk wat wils. Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met KijkopWelzijn via 0180-691802 of wenv@kijkopwelzijn.nl.

Advertenties uit de krant