Logo deschakelbarendrecht.nl

Uitdaging houdt Laptop Challenge

BARENDRECHT - Maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in Barendrecht hebben zo nu en dan een laptop of andere hardware nodig om hun doelen te kunnen realiseren. Bedrijven moeten hun afgeschreven hardware soms weggooien, terwijl ze een mooie en veilige tweede bestemming kunnen krijgen. Om die reden houdt de Barendrechtse Uitdaging een Laptop Challenge.

Tijdens de Challenge wil de stichting zoveel mogelijk nog goed werkzame laptops, desktops, printers en beamers (hardware) van bedrijven verzamelen. Via de website van de Barendrechtse Uitdaging kan de hardware eenvoudig worden aangemeld. De hardware wordt opgehaald.

Vanzelfsprekend wil de stichting niet dat bedrijfsgegevens op straat belanden. Daarom wordt de hardware opgeschoond en ontvangen bedrijven een datavernietigingsverklaring. Wie dit niet vertrouwt, kan ter plaatse de harde schijf laten vernietigen of die er zelf uithalen.

De Barendrechtse Uitdaging werkt samen met Copiatek, een sociale onderneming die als missie heeft om met maatschappelijke ICT-projecten mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Zij zijn gecertificeerd software refurbisher en werken met het ICT Waarborg.

De Uitdaging weet precies wie er behoefte hebben aan een laptop, desktop, printer of beamer. Zodra de hardware is voorzien van nieuwe software (Windows 10), wordt deze gematcht met een nieuwe eigenaar. De uitdaging is om vóór de zomer (uiterlijk juni) de behoeften van maatschappelijke organisaties voor hardware te hebben ingevuld. Wie doet er mee?

Wie wil doneren, kan terecht op barendrechtseuitdaging.nl/laptopchallenge. Wie een aanvraag voor hardware wil doen, kan terecht op barendrechtseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden.

Meer berichten