Moos nummer twee is een kruising van één jaar oud.
Moos nummer twee is een kruising van één jaar oud.

Asielhond Moos houdt van mensen

Algemeen

REGIO - De Dierenstee is vanwege het corona virus momenteel gesloten. Om het plaatsen van de dieren echter niet te veel te vertragen, is het wel mogelijk om op afspraak kennis te komen maken met een dier. Ook kan er nog afstand worden gedaan en is het mogelijk om een pensiondier te komen ophalen, maar alle bezoeken vinden alleen plaats op afspraak.
Vorige week werd hond Moos in het zonnetje gezet. Er wacht echter nóg een hond met deze naam in De Dierenstee op een nieuwe baas. Moos nummer twee is een kruising die in februari één jaar oud is geworden. Hij is dus een echte puber, maar wel een hele lieve en aanhankelijke. Daarnaast is Moos vooral vrij druk en enthousiast en met zijn formaat kan hij soms wat 'lomp' uit de hoek komen. Het enthousiasme van Moos is ook te merken tijdens een wandeling, hij kan flink aan de riem trekken. Toch is dat niet altijd het geval, want Moos kan, soms met gebruik van wat lekkers, heel goed zijn aandacht bij een oefening houden. Netjes naast zijn baas lopen kan Moos dus wel degelijk. De basiscommando's beheerst Moos inmiddels goed, hij kan even alleen thuis blijven en een autorit is voor Moos ook geen probleem. Andere honden lijken dat wél te zijn voor Moos. Hij reageert wisselend op soortgenoten, vooral andere reuen lijkt Moos niet zo leuk te vinden. Mensen vindt Moos des te leuker, hij houdt ervan om samen te spelen en dingen te ondernemen. Voor Moos wordt dan ook een baas gezocht die veel tijd en aandacht aan hem kan besteden.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, Numansdorp. 0186 – 655 150. Momenteel is De Dierenstee alleen op afspraak te bezoeken. Zie www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant