Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Winkelpubliek verrast door dementie-acteur

BARENDRECHT- In het kader van de Wereld Alzheimer Dag op maandag 21 september, werd het winkelend publiek afgelopen zaterdag 19 september in Oud-Barendrecht en op de Carnisse Veste verrast door een acteur met dementieverschijnselen. Door deze actie hopen de organiserende partijen meer bewustwording te creëren onder Barendrechters.

Laurens, Aafje, Ketenzorg Dementie en KijkopWelzijn hebben de handen ineen geslagen op het thema dementie. Zo is het geheugensteunpunt opgezet waar mensen met vragen over dementie terecht kunnen en begint het Alzheimer Café in de bibliotheek ook weer deze maand.

Om aandacht te vragen voor Alzheimer huurde de organisaties een acteur in die zowel in Oud-Barendrecht als op de Carnisse Veste symptomen van dementie vertoonde. Zo stond de acteur midden in Carnisse Veste met een boodschappenbriefje rond te dwalen en vroeg ze de mensen wat ze met het briefje moest doen.

‘Wat ons opviel was dat veel mensen geen aandacht aan besteedden en er omheen liepen. Echter op het moment dat de actrice iets aan de mensen vroeg, was iedereen bereid de vrouw te helpen’ zegt Ingrid Heijkoop, ouderenwerker bij KijkopWelzijn. ‘Na afloop hebben we met het publiek besproken wat zij zagen en welke symptomen van dementie er zijn en wat je het beste kunt doen als je een verward iemand op straat ziet’.

Meer berichten