Langs de metalen goot verzakt de bestrating van de Middenbaan.
Langs de metalen goot verzakt de bestrating van de Middenbaan. Foto:

Moeizaam herstel na val op Middenbaan

Algemeen

BARENDRECHT - Francina Bosch zal een bezoek aan de Middenbaan niet snel vergeten. Op 18 september struikelde ze bij een verzakking van het trottoir over de goot en kwam ten val.

“Mijn voet raakte uit de kom, ik had botkneuzingen en een gescheurde enkelband. Ik werd afgevoerd met een ambulance. Er kwamen een hele boel mensen kijken. Het was echt vreselijk", vertrelt ze.

Het ongeval is inmiddels meer dan drie maanden geleden, maar Francina Bosch is nog niet hersteld. “Ik kan hooguit kleine stukjes lopen. Terwijl ik voorheen vaak 10 tot 20 kilometer per dag wandelde.”
Ze heeft het ongeval gemeld bij de gemeente. Dat deed ze zowel om te voorkomen dat nog meer mensen vallen als om een tegemoetkoming in de kosten te vragen. Voor kleine aanpassingen in huis heeft ze zo’n 500 euro uitgegeven.

Op verzoek van Francina Bosch bekeek een bouwkundige de bestrating van de Middenbaan. Deze kwam tot de conclusie dat de bestrating langzaam verzakt, waarbij de goot iets hoger komt te liggen.
“De gemeente liet vier weken niets van zich horen”, vertelt ze. Er volgde een formele reactie, waarbij verantwoordelijkheid werd afgewezen. Bestrating mag 3 centimeter verzakken. Op de plaats van het ongeval was de bestrating 2,2 centimeter verzakt en bleef dus binnen de norm.
Francina Bosch heeft gezien dat er wordt gewerkt aan de bestrating van de Middenbaan. Daar is ze blij mee, want dat voorkomt ongelukken. Wat haar het meest heeft gestoord is de onverschillige houding van de gemeente, die pas na weken met een formeel mailtje kwam. “Die 500 euro hoef ik niet eens meer te hebben. Maar het heel kwalijk hoe ze met je omgaan als burger.”

Reactie gemeente
"We vinden het vervelend dat mevrouw Bosch een ongeval heeft gehad op de Middenbaan en daarvan nog niet is hersteld. We begrijpen dat dit veel impact op haar heeft”, reageert een medewerker van de gemeente.
"Wij onderhouden de openbare ruimte, waaronder wandelgebieden, volgens vastgestelde normen. Ook de situatie ter plaatse bleef binnen de bandbreedte van die normen. Desalniettemin hebben we de situatie naar aanleiding van de val van mevrouw Bosch destijds bekeken en aangepast.”
"We vinden het vervelend om te horen dat mevrouw het contact met de gemeente als onpersoonlijk heeft ervaren. Dit is uiteraard niet onze bedoeling. Schadegevallen worden altijd direct in behandeling genomen door de verzekeraar van de gemeente. Vanaf dat moment betreft het een noodzakelijke formele behandeling.”
Wethouder Cees Schaap is vorige week met een bos bloemen op bezoek geweest bij Francina Bosch. Hij heeft het standpunt van de gemeente persoonlijk toegelicht.

Advertenties uit de krant