Afbeelding

William Vat in gesprek over Zorgmentorschap

Algemeen

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdag 1 april Live in gesprek van 20 tot 21 uur bij Exxact Barendrecht over Zorgmentorschap.

Leven is beslissingen nemen. Van eenvoudige zaken tot ingrijpende vraagstukken. De meeste mensen zijn goed in staat om zelf te kiezen. Anderen hebben daarbij hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat ze aan dementie lijden, een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening hebben. Vaak is er wel een familielid of een kennis om deze mensen bij te staan bij belangrijke beslissingen die te maken hebben met verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. Maar soms is er geen familie of is de familie niet in staat deze rol op zich te nemen. In dat geval kan de kantonrechter worden gevraagd een mentor aan te stellen.

De mentor is dan wettelijk vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de client. Wanneer de client dat zelf niet kan, is dus de mentor bevoegd te beslissen over verzorging en begeleiding van de client. Daarnaast is een mentor adviseur en vertrouwenspersoon voor alle andere persoonlijke zaken.

William gaat in deze Live uitzending in gesprek met Mentor Daphne Govers en met Mentor Laura Lugtenburg van het Mentorschap Zuid-Holland.

In deze Live “William in gesprek met... Live uitzending staat de muziek in het teken van de “ Americana Soul music “.

Exxact Live “ in gesprek met...” is te beluisteren op donderdag 1 april van 20 tot 21.00 uur op 106.4 in de ether en op 105.9 op de kabel en ook via www.exxact.nl

Advertenties uit de krant