Overleg tijdens de schorsing met Han Vlieg (bewonerscomité), Leo Dubbelaar (Cuypers Genootschap) en Maarten Ouwens (stedenbouwkundige).
Overleg tijdens de schorsing met Han Vlieg (bewonerscomité), Leo Dubbelaar (Cuypers Genootschap) en Maarten Ouwens (stedenbouwkundige). Foto:

Bezwaar tegen Trefpunt-besluit wordt later behandeld

Algemeen

BARENDRECHT – De commissie voor de bezwaarschriften van de gemeente heeft woensdagavond de behandeling van een bezwaar van het Cuypers Genootschap afgebroken. In februari wordt de behandeling voortgezet.

Het Cuypers Genootschap en de erfgoedvereniging Bond Heemschut hebben opnieuw bezwaar gemaakt tegen de weigering van het college om het Trefpunt op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten. Het college verwijst daarbij naar een besluit van de gemeenteraad. Maar volgens secretaris Leo Dubbelaar van het Cuypers Genootschat is dit geen bevoegdheid van de gemeenteraad. Dubbelaar wees ook op de politieke situatie. ‘Ik merk dat de politiek aan het kantelen is’. Het is volgens hem niet meer zeker dat de meerderheid van de gemeenteraad voor sloop van de oude school is.

Voorzitter Han Vlieg van bewonerscomité de Driehoek legde de bezwarencommissie uit dat er is gestart met het aanvragen van een referendum over het gebouw.

Een vertegenwoordiger van de gemeente erkende dat het ‘ongelukkig’ is dat het college bij haar besluit verwijst naar de gemeenteraad. Hij wees erop dat de mogelijkheid tot renovatie van het gebouw is onderzocht. Dat kost minimaal 5,7 miljoen euro. Dat is binnen het budget van de gemeente. Het wordt echter duurder als er moet worden voldaan aan eisen van de gebruikers van het pand, zoal de harmonie.

Na een schorsing stelde de voorzitter van de bezwarencommissie voor om de zaak aan te houden tot 1 februari. “Om de kijken wat er gebeurt. Misschien is er dan zoveel veranderd, dat u het bezwaar intrekt”, hield hij bezwaarmaker Dubbelaar voor. Deze stemde in met het aanhouden van de zaak tot 1 februari.

Advertenties uit de krant