Afbeelding

Referendum over Trefpunt niet meer nodig

Algemeen

BARENDRECHT – Bewonerscomité De Driehoek stopt de voorbereidingen voor een referendum over het Trefpunt. Omdat er nu een meerderheid in de gemeenteraad voor behoud van de oude school is, wordt het verzoek ingetrokken.

“Allereerst willen wij 704 Barendrechters bedanken voor hun handtekening voor het behoud van ’t Trefpunt, die wij in zo’n korte periode hebben opgehaald. Wij beseffen dat er nog vele Barendrechters hun steun wilden geven, maar dat lukte niet in 3 dagen. Ook de EVB die ons initiatief steunde willen we bedanken”, staat in een verklaring die het comité maandagmorgen naar buiten bracht.

“Het resultaat van onze actie liegt er niet om. De VVD en D66 hebben onze argumenten ter harte genomen en hebben samen met de EVB een amendement ingediend voor het behoud van het karakteristieke pand in onze wijk. Daarnaast wordt ook door de EVB een motie ingediend met het verzoek aan B&W om ‘t Trefpunt alsnog de status van gemeentelijk monument toe te kennen op advies van de Erfgoedcommissie en andere landelijke commissies. De gemeenteraad kan hier niet over beslissen, dit is aan het college van B&W.”

Het amendement en de motie kunnen in de raadsvergadering van 21 december worden behandeld. Omdat er geen referendum komt, kan de gemeenteraad die avond ook over het onderwerp stemmen.

Het bewonerscomité is tevreden over het resultaat van de actie voor een referendum. Het heeft volgens hen een aantal resultaten opgeleverd.

“Het behoud van het karakteristieke pand ’t Trefpunt,
Een investeringsbesparing van ruim € 1.000.000,
Een prima voorbeeld van verduurzamen,
Een prachtig plan dat snel gerealiseerd kan worden en wordt gedragen door zowel de gebruikers als de omwonenden,
Een grandioos succes, waarmee we het jaar 2021 kunnen afsluiten.”

Advertenties uit de krant