Mikki is een gevoelige en angstige kerel.
Mikki is een gevoelige en angstige kerel.

Kater Mikki is niet stoer

Algemeen

REGIO - De acht jaar oude kater Mikki ziet er stoer uit, maar hij is allesbehalve dat. Mikki is juist een verlegen en angstige kater, die het contact met mensen erg spannend vindt.

Waarom Mikki zo angstig is, is helaas niet duidelijk. Zijn vorige baasjes accepteerden het karakter van Mikkie en het feit dat hij nu eenmaal graag op zichzelf is, maar de laatste tijd werd Mikki onzindelijk. Ook voor dit gedrag is geen verklaring te vinden, iets medisch is in ieder geval uitgesloten.
Wellicht had de onzindelijkheid van Mikki te maken met de andere katten en de (kleine) hond in zijn vorige thuis, maar in de opvang is Mikkie tot nu toe zindelijk, terwijl er genoeg drukte om hem heen is. Mikki lijkt ook geen problemen te hebben met de andere katten en de katten niet met hem.
Het is duidelijk dat Mikki een gevoelige en angstige kerel is die in zijn eigen tempo wil kunnen wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dat was in de opvang duidelijk te zien: in eerste instantie liet Mikki iedereen met flink geblaas weten dat ze niet dichtbij moesten komen, maar na een aantal weken ontdooide hij. Mikki blaast niet meer, is nieuwsgieriger en kan zelfs al geaaid worden! Het lijkt erop dat hij best graag contact wíl, maar het lastig vindt om zich open te stellen. Misschien kan Mikki dus nog best een aanhankelijke kater worden, maar dat vraagt wel om veel geduld en aandacht én een rustige omgeving. Andere huisdieren zouden geen probleem moeten zijn voor Mikki, maar het allerbelangrijkste voor hem is een baas die Mikki in zijn waarde laat en begrip heeft voor zijn angst.
Wie geeft deze lieve kater met zijn kleine hartje een kans?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant