Ismail Körk van De Werkshop.
Ismail Körk van De Werkshop.

Stichting Werkshop in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 22 februari zijn Ismail Körk, projectcoördinator/coach van Stichting Werkshop en Shadée Fransen, jongerencoach van De Jonge Krijger te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht in het kader van de Estafette.
De Werkshop met een locatie in Rotterdam-Zuid wil jongeren, die zelf de weg niet weten, waaronder statushouders met een taalachterstand, helpen om actief deel te nemen aan de maatschappij en om zelfstandig te kunnen leven. Zij helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar aan een passende baan met of zonder opleiding. Voor jongeren, die willen ontdekken welke talenten zij hebben is er ook het project MDT, de Maatschappelijke Diensttijd. Met MDT krijgt men de kans om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De projecten zijn gericht op het versterken, inspireren en het verbinden van jongeren met het project, met elkaar en met zichzelf. Het aanbod is breed zodat er altijd een passende plek is voor een ieder die zich aanmeldt. Het is een unieke en leerzame ervaring met hulp van een talentcoach. Zij helpen jongeren meestal gratis en met succes. Hun motto is ‘wij gaan verder, waar anderen stoppen’. Ook jongeren uit de BAR-gemeente nemen deel aan stichting Werkshop.

Shadée van De Jonge Krijger en Ismail Körk van De Werkshop vertellen over de mogelijkheden die er zijn en hoe zij elkaar kunnen versterken.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl. 

Advertenties uit de krant