Kim Malou, Jonathan Belt en Inge van der Stoep repeteren voor de Top2000 dienst.
Kim Malou, Jonathan Belt en Inge van der Stoep repeteren voor de Top2000 dienst.

Top 2000 kerkdienst met live muziek en quiz

Algemeen

BARENDRECHT - ‘Viva La Vida’ is het thema van de Top 2000 kerkdienst die zondag 8 januari gehouden wordt in de Bethelkerk.

Het is de vijfde keer dat er in Barendrecht een Top 2000 kerkdienst wordt gehouden. Twee jaar geleden kon de dienst niet doorgaan door een lockdown. Nu is alles er klaar voor. Met enkele andere bandleden, een andere predikant en andere nummers, vertellen Nelleke van der Meer, Ans van der Wel en Levien de Kam. Zij zitten in het team dat de dienst voorbereidt.

Voor het thema ‘Viva La Vida’ (‘leve het leven’) is bewust gekozen in deze tijd waarin de ene crisis op de andere volgt. “We willen kijken naar wat er nog wel hebben. Zoals vrienden, vrede en zorg. We willen het vooral een positieve inslag geven”, legt Levien de Kam uit.

De voorgaande Top 2000 diensten werden geleid door ds. Henk Jan Ketelaar. Hij werkt niet meer in Barendrecht en wordt opgevolgd door ds. Franc de Ronde. Die heeft in zijn vorige gemeente al ervaring opgedaan met de Top 2000 in de kerk. Hij praat de nummers aan elkaar.

Bezoekers kunnen rekenen op bekende nummers uit de Top 2000, zoals ‘Door de wind’, ‘Over de muur’, ‘Music’ en ‘Thank you for the music’. “We zitten wel een beetje in de ouwe hoek”, bekent Nelleke van der Meer lachend. “Maar we proberen alle leeftijdscategorieën erbij te betrekken.” Natuurlijk is er ook een Top 2000 quiz.
Voor het eerst worden alle nummers live gespeeld door een band van tien mensen. Deze staat onder leiding van Jeroen van der Hoff. Hij is bekend als de dirigent van Big Band Barendrecht. De zang is van Kim Malou, Jonathan Belt en Inge van der Stoep.
De echte Top 2000 is op 8 januari al afgelopen. “Wij zien dit als een toetje. Een leuke manier om de Kerstvakantie af te sluiten”, aldus Ans van der Wel.

De dienst in de Bethelkerk aan de Schaatsbaan 1 is gratis te bezoeken en begint om 19 uur (zaal open vanaf 18.30 uur). Er is een afterparty met videoclips.
Er is een collecte voor de actie ‘Kachels voor Oekraïne’, van Sander de Kramer en zijn Stichting Live Center.

Advertenties uit de krant