Afbeelding
Foto: Pim Rusch

Nieuwe speelfilm voor Sophia Kinderziekenhuis: ‘Margie en de magische drank!’

Algemeen

REGIO - Margie neemt de korte route naar school om niet te laat te komen. Ze loopt het park uit en daar staan ze... Zo begint de spannende zoektocht van Margie in de nieuwe film voor het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. Op 12 mei aanstaande is de feestelijke première in bioscoop Pathé de Kuip voor deze speelfilm genaamd ‘Margie en de magische drank’. Tijdens de première is er een roze-loper-moment voor alle kinderen en genodigden. Ook is er een ‘meet and greet’ met de castleden. Na de film worden de patiëntjes van het kinderziekenhuis nog extra feestelijk onthaald op de afterparty op de SS Rotterdam.

Herkenning voor patiëntjes
Deze leuke feelgood-kinderfilm is tot stand gekomen door samenwerking van een enthousiast team van vrijwilligers en pro deo werkende professionals onder de leiding van Barendrechtse regisseur en scriptschrijver Danny Bliek. “Het doel van de film is om de kinderen in het ziekenhuis vooral even af te leiden van hun dagelijkse beslommeringen en problemen. Om de film herkenbaar te houden voor die kinderen, speelt een deel van de film zich af in het ziekenhuis zelf. Het verhaal is wel een fantasieverhaal, maar heeft ook wat randjes realiteit. Hierdoor kan ieder patiëntje zich wel herkennen in de film,” aldus Danny Bliek, die geen vreemde is van het Sophia Kinderziekenhuis. Jarenlang heeft hij veel live-programma’s gemaakt voor Sophia Media

Cast en crew
De cast bestaat uit onder andere: Jaydee Rutteman, Lisanne Hoefnagels, Amber Rusch, Therese Osseweijer, Aldo de Jong en Sytse Faber. Twee gastrollen worden vervuld door: André Hazes en Sander de Kramer. De opnamen hebben o.a. plaatsgevonden in Barendrecht en Rotterdam. De crew is samengesteld uit beginnende en gevorderde professionals die hun tijd hebben gedoneerd aan dit goededoel-project. Via sponsoracties, onder andere bij Voordekunst.nl, is er geld bijeengebracht om de onkosten zoveel mogelijk te dekken voor de film, de première in Pathe de Kuip en de afterparty voor de kinderen.

Vanaf 12 mei te zien

De film ‘Margie en de magische drank’ is te zien vanaf 12 mei in de bioscoop Pathe de Kuip en via de streaming in het Sophia Kinderziekenhuis.

Advertenties uit de krant