Burgemeester Schneider schut de hand van Nederlandse ambassadeur Daan Huisinga in Tsjechië. (Foto Ladislav Baba)
Burgemeester Schneider schut de hand van Nederlandse ambassadeur Daan Huisinga in Tsjechië. (Foto Ladislav Baba)

Burgemeester Schneider ontmoet Nederlandse ambassadeur in Tsjechië

Algemeen

BARENDRECHT - Burgmeester Ronald Scheider schudde vorige week in Louny de Nederlandse ambassadeur Daan Huisinga in Tsjechië de hand. Dit gebeurde bij de opening van de fototentoonstelling ‘Oud en nieuw in Barendrecht en Louny’. 

De tentoonstelling in het theater van Louny was voorbereid door vrijwilligers van de stedenbandorganisaties uit beide steden. Eerder, voordat corona uitbrak, waren de foto’s in het gemeentehuis van Barendrecht te zien. De opening was een van de activiteiten in het kader van de Europese monumentendag

De opening was onderdeel van het bezoek van burgemeester Scheider en wethouder Margo Stolk. Zij maakten tijdens hun bezoek aan Louny kennis met de stad en haar inwoners. Er werd een bezoek gebracht aan onder meer het nieuwe zwembad, het gymnasium, het regionale archief, de Nicolaaskerk en het gemeentehuis. Burgemeester Schneider was verast door het prachtige zwembad in een gemeente met iets meer dan 20.000 inwoners. In zijn toespraak bij de opening vertelde Schneider weten dat hij getroffen was door de vriendelijkheid en warmte van de inwoners.

De ambassadeur bedankte de vrijwilligers van beide stedenbandorganisaties voor het werk dat zij al meer dan 30 jaar doen. “De kracht van jullie stedenband zit in het persoonlijke contact tussen de inwoners van Louny en Barendrecht. Voor Nederland en Tsjechië zijn dit soort contacten erg belangrijk”.

Burgemeester Schneider en wethouder Stolk bij de opening van de tentoonstelling. (Foto Ladislav Baba)
Burgemeester Schneider vertelt enthousiast over zijn gesprekken met mensen in Louny. (Foto Ladislav Baba)

Advertenties uit de krant