(Foto: Marjan Visser)
(Foto: Marjan Visser) Foto:

Belangrijke overwinning Heerjansdam

Algemeen

HEERJANSDAM – Op de Molenwei speelde Heerjansdam zaterdag tegen DSO, dat op de laatste plaats staat in de vierde Divisie B (17 punten). Heerjansdam had voor deze wedstrijd 23 punten (13e plaats). En kon drie punten bijschrijven na een moeizame overwinning: 1-0. Na een meer spannende dan goede wedstrijd, sloten De Dammers een loodzware week af, met drie wedstrijden in acht dagen.

Trainer Ben Mierop moest weer wat schuiven met spelers, want door blessures waren een aantal spelers niet beschikbaar of konden maar gedeeltelijk spelen. Tijdens de warming-up bleek Luke Homan niet fit genoeg om te starten en werd vervangen door Lukas Valster, die zijn eerste minuten maakte na zes weken blessureleed. De eerste helft konden de toeschouwers alleen genieten van het lekkere weer. Eén grote kans viel er te noteren voor DSO. In de negende minuut leek spits Hugo Boterhuis te gaan profiteren na een slippertje van Gianni Straal. De aanvaller schoot hoog over het doel van keeper Yoël van Dalen.

Na de rust ging Heerjansdam wat beter spelen na twee wissels in de rust en nog een dubbele wissel na een uur spelen. Toen Heerjansdam steeds meer de weg naar het doel van keeper Sven Wolfsheimer vond, schoot Mathijn Valster in de 66e minuut (pass Jelmer Nugteren) de bal tegen het net: 1-0. Direct daarna kwam er meer ruimte voor de thuisclub, tien minuten later leek Milan van den Berg te gaan scoren na een fout van Eddie Kaffa. Keeper Wolfsheimer redde echter. Daarna kansen voor Jelmer Nugteren, (invaller) Luke Homan en nogmaals Nugteren. Telkens werd het doel op de verkeerde plaats gezocht. In de blessuretijd forceerde DSO nog een hoekschop waarna er nog een hachelijk moment voor het doel van Van Dalen ontstond. Maar de bal kon met vereende krachten weggewerkt worden.

Heerjansdam speelt zaterdag 13 april uit tegen Capelle, aanvang 14.30 uur.