Afbeelding

Kennismaken met Toerclub Barrhopoort

Algemeen

BARENDRECHT – Iedereen kan vanaf 13 april meefietsen bij Toerclub Barrhopoort. De vereniging houdt gratis proefritten, zodat geïnteresseerden kunnen sfeerproeven bij de club.

Fietsen kan eenvoudig alleen of samen met vrienden of collega’s. Maar voor wie vaker wil fietsen, zijn fietstechniek wil verbeteren of nieuwe routes wil ontdekken, kan een toervereniging fijn zijn. Er is niet alleen veel kennis aanwezig, maar ook gezelligheid. Zo hoeft men nooit meer alleen een bandje te wisselen of stoempen tegen de wind. Ook is het vaak veiliger.

Bij Toerclub Barrhopoort wordt er bij voldoende deelnemers, in verschillende groepen met een maximale groepsgrootte van 14 personen gereden. De gemiddelde snelheden variëren van 26 tot 31 kilometer per uur en de afstanden variëren tussen de 75 en 150 kilometer. De clubritten zijn op woensdag-, zaterdag en zondagochtend.

Op zaterdagen 13, 20 en 27 april kunnen geïnteresseerden gratis meefietsen en zijn zijzelf en hun fiets tot 500 euro verzekerd, mocht er een ongeluk gebeuren. Er vinden twee speciale introductieritten van maximaal 50 kilometer en maximaal 75 kilometer met een gemiddelde van tussen de 25 en 28 kilometer per uur afhankelijk van de deelnemers plaats. Deelnemers worden om 9 uur verwacht op Sportpark de Doorbraak, Zuider Carnisseweg 103. Ook wordt van hen verwacht, dat zij een racefiets, valhelm en voldoende drinken bij zich hebben.

Meer informatie en aanmelden via www.fietssport.nl/clubs/108037

Advertenties uit de krant