Barendrecht vergeet doelsaldo op te vijzelen. (foto: Cees Bakker)
Barendrecht vergeet doelsaldo op te vijzelen. (foto: Cees Bakker)

Barendrecht wint, maar ziet Stedoco weer voorbij gaan

Algemeen

BARENDRECHT – BVV Barendrecht boekte zaterdag een moeizame zege op hekkensluiter Baronie. De rood-witten wonnen met 4-2, maar omdat medekoploper Stedoco met 5-0 won, gaat de ploeg uit Hoornaar weer aan kop. Zo blijft het ongemeen spannend in de Derde Divisie B, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel stuurde dezelfde elf het veld als de week daarvoor. Dus met basisplekken voor Constantijn Schop, Niels Vorthoren en Olek Mrowicki. Romano van der Stoep en Aness Serghini zaten op de bank. Nadir Jouhri ontbrak.
De wedstrijd leek in de beginfase wel op een kopie van Gemert thuis. Barendrecht de
had kansen, de tegenstander scoortde. Na een kwartier werd het 0-1 door Omar Baddaje, zes minuten later kwam hekkensluiter Baronie zelfs op 0-2 door Max Denisov.
Het duurde even voordat Barendrecht deze klap te boven was, maar toen werden de
zaken redelijk snel rechtgezet. Timo de Graaf kopte de 1-2 binnen, Robbert Olijfveld zorgde voor 2-2 en opnieuw De Graaf bracht de thuisploeg vlak voor rust op 3-2. Zo ging Barendrecht toch nog met een voorsprong de pauze in.

Al snel na de onderbreking kreeg Olijfveld de kans op 4-2, hij joeg de bal over. Even later was het wel raak voor de topscorer, 4-2.
Het had de aanzet moeten zijn tot meer, maar helaas stokte de Barendrecht-productie. Er kwamen kansen genoeg, voor Vorthoren, Mrowicki en Vugts. De laatste raakte de paal. Ook Serghini kreeg een mogelijkheid, zijn inzet vloog voorlangs.
Wat Barendrecht ook probeerde, het lukte niet meer om Baronie te verschalken. Omdat Stedoco tegen Groene Ster wel uithaalde, het werd daar 5-0, wipt de ploeg uit Hoornaar weer over Barendrecht heen.
Beide ploegen hebben nu 61 punten uit 29 wedstrijden, Stedoco staat met de doelcijfers twee doelpunten voor. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan.


Gaatje
Het kan haast niet anders of Stedoco en Barendrecht en Stedoco gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de Derde Divisie B. Het gat met TEC is 11 punten, al heeft de ploeg uit Tiel nog twee duels tegoed. TEC speelt zondag bij Quick in Den Haag.

Unitas
Komende zaterdag moet Barendrecht weer uit, bij Unitas in Gorinchem. De aftrap in de Alblasserwaard is om 18.00 uur.

Nog vier
Daarna zijn er voor Barendrecht nog vier duels te gaan, twee thuis en twee uit: thuis tegen Groene Ster en TOGB en uit naar TEC en Kloetinge.

Advertenties uit de krant