Afbeelding

Smitshoek morst opnieuw punten

Algemeen

BARENDRECHT - In de ‘prestige strijd’ om de tweede plek in de competitie deelden Smitshoek en FC ‘s-Gravenzande na een matige wedstrijd de punten, het werd 1-1.

Trainer Edwin de Koning kon niet beschikken over captain Peter Verhoeve, zijn plek werd ingenomen door Nick Meijboom die een prima wedstrijd speelde.

Vanaf het begin heeft Smitshoek het initiatief en het betere van het spel. Het middenveld met Bruins, Koolwijk en Van den Bosch laat de bal rondgaan en probeert gaatjes te vinden, veel kansen komen er echter niet.

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor Urban die in de 23e min. met een diepe bal wordt weggestuurd. Hij weet zijn directe tegenstander af te schudden en ziet de keeper ver voor zijn goal staan, maar de lob gaat over.

Tien minuten later neemt de thuisploeg de leiding, na een corner kan Smitshoek de bal niet ruimen en volgt een droge knal uit de tweede lijn en staat het 1-0.

Smitshoek gaat op zoek naar de gelijkmaker en krijgt nog voor rust kansen. De grootste in de 40e min. via een uitbraak waarin een 5-3 overtal situatie ontstaat, maar die wordt slecht uitgespeeld.

Al snel in de tweede helft komt Smitshoek terecht op gelijke hoogte. Een voorzet van Silva Timas vanaf de rechterflank, kan voor de goal door Marvin van der Made worden binnengetikt.

Dan volgt een lange periode waarin Smitshoek veel balbezit heeft en rond speelt zonder gevaar te stichten. Enige kans komt rond het uur spelen, een vrije trap van Koolwijk kan door Van der Made worden ingekopt maar gaat recht in de handen van de keeper.

Met nog ongeveer een kwartier te gaan komen er wissels aan de kant van Smitshoek maar die zorgen niet voor een beter resultaat. Vijf minuten voor tijd nog een actie van Silva Timas die vanaf links naar binnen trekt en een mooie krul loslaat die net over gaat.

Minuut later weer een Smitshoek aanval, Van der Made kopt binnen maar wordt terecht afgefloten voor buitenspel. In de extra tijd kopt de thuisploeg nog rakelings over uit een corner.

Kort samengevat; een matige wedstrijd waarin Smitshoek veel balbezit had maar er veel te weinig mee deed. FC ‘s-Gravenzande creëerde amper kansen en was alleen gevaarlijk uit corners of vrije trappen.

Voor Smitshoek lijkt het aftellen naar de nacompetitie inmiddels wel begonnen en is er ook nog de BetCity Rijnmond Cup. Er zijn dus nog twee prijzen te halen, maar dan moet het wel veel doortastender optreden dan in deze wedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande.