Afbeelding
Foto:

Voorjaarszon bondgenoot van stekkendag

Algemeen

BARENDRECHT - De voorjaarszon was zaterdag 13 april een welkome bondgenoot van de stekkendag op het grasveld achter de Oude Pastorie van de Dorpskerk. De temperatuur klom snel naar ruim twintig graden en nodigde vele tientallen plantenliefhebbers naar de traditionele stekkenverkoop waarmee de werkgroep Kerktuin het nieuwe tuinseizoen opende.

Het was weldra een komen en gaan van bezoekers die een keus maakten uit het ruime aanbod van stekjes van (vooral) kamer- en tuinplanten. De stekjes waren de vorige avond bij de kerktuin bezorgd, opnieuw veelal door mensen die dat in de voorbije jaren ook al hadden gedaan.

Toen het hek de volgende morgen werd geopend, waren de stekjes keurig en overzichtelijk geëtaleerd in een marktkraam en in kratten op het gras. Daarnaast waren onder meer ook potten, vazen en tuingereedschappen uitgestald, eveneens tegen vriendelijke prijzen.

Het was opvallend dat de meeste bezoekers wisten waar ze naar ze zochten, kenners dus. Ze werden niet teleurgesteld, want het aanbod was gevarieerd. Het was enkele malen zelfs zo druk dat bezoekers schouder aan schouder voor de marktkraam en bij de rijen kratten stonden. Met armen en tassen vol stekjes wachtten ze daarna geduldig op hun beurt bij de geïmproviseerde kassa om hun aankopen af te rekenen. Veel geld waren ze daar overigens niet aan kwijt. De stekkenverkoop kende geen inflatie. Evenals vorige jaren is de opbrengst bestemd voor de verdere verfraaiing van de kerktuin.

Tegen sluitingstijd was bijna het hele aanbod verkocht. De resterende stekjes van kamer- en tuinplanten zijn de komende weken tijdens de openingsdagen nog te koop.

Ook in het nieuwe seizoen is de Kerktuin tot het begin van de herfst elke zaterdag- en woensdag van 10 tot 12 uur geopend voor bezoekers. Er zijn dan gastvrouwen aanwezig om hen van informatie te voorzien of rond te leiden. De toegang is gratis.

Advertenties uit de krant