Samen met eersteklassers fietsen wethouder Margo Stolk en buurtsportcoach Wouter van der Pas over de Champs ’d Elisee.
Samen met eersteklassers fietsen wethouder Margo Stolk en buurtsportcoach Wouter van der Pas over de Champs ’d Elisee. Foto:

Tour de France Femmes op 13 augustus door Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 13 augustus vindt de tweede etappe van de ‘Tour de France de Femmes avec Zwift 2024’ plaats. Deze rit van Dordrecht naar Rotterdam (lengte 73 kilometer) komt in de ochtend door Barendrecht. Om de kennismaking met wielrennen te stimuleren worden in aanloop naar 13 augustus verschillende fietsactiviteiten georganiseerd.

Wethouder Margo Stolk (Sport) gaf dinsdagmorgen 16 april het startsein voor de eerste activiteit, een 3-daags scholenprogramma in BLOK0180: “De doorkomst van de Tour de France de Femmes is een unieke kans om te laten zien wat Barendrecht te bieden heeft. We doen er samen met onze partners alles aan om van de doorkomst iets moois te maken. Niet alleen op 13 augustus, maar vooral in aanloop naar dit wielerevenement van wereldformaat. Met een divers fietsprogramma stimuleren we sport en beweging. Dit sluit niet alleen mooi aan op onze Campagne Bewust Barendrecht, ook enthousiasmeren we zo onze inwoners voor deze tour door onze mooie gemeente.”

Scholenprogramma

Het scholenprogramma vindt op 16, 17 en 18 april plaats in BLOK0180. House of Esports zorgt voor een gevarieerd aanbod van zogenaamde electronic sports, het competitief spelen van videogames. Zoals virtueel de slotetappe op de Champs-Elysees fietsen op de racefiets. Deelnemende scholen hebben zich vooraf voor dit programma aangemeld.

Fietsprogramma

Van 8 mei tot 13 augustus organiseren Wouter van der Pas (regisseur Sportakkoord bij Stichting KijkopWelzijn) en Bastiaan Booij (voorzitter Stichting Wielerronde Barendrecht) samen met de lokale verenigingen TC Barrhopoort tour, TC Barrhopoort wielerclub en FCC Barendrecht fietscross een actief en gevarieerd fietsprogramma. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen via Buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl

www.barendrecht.nl/tourdefemmes

Advertenties uit de krant