Astrid Moors.
Astrid Moors. Foto:

Kunstenaars zetten deuren van atelier open

Algemeen

BARENDRECHT – Twee docenten van Kunst Creatief Barendrecht zetten op 20 en 21 april de deuren van hun ateliers open aan de Lange Hilleweg 235 in Rotterdam-Zuid. In dit voormalige schoolgebouw hebben zij hun atelier.

Astrid Moors uit Barendrecht is al meer dan 30 jaar professioneel beeldend kunstenaar. In haar atelier hangt nu onder andere het schilderij ‘het doel heiligt de middelen’ met als inspiratiebron de Yggdrasil. Speciaal gericht aan de toekomstige koper van het schilderij heeft zij een videoboodschap gemaakt. Scan de QR code en je kunt de video zien, waarin zij meer vertelt over het ontstaan van het schilderij. Astrid geeft de schildercursus bij KCB ‘schilder een gedicht’ in de Waterpoort in Carnisselande.

Henk de Bont, ook een oude rot in het vak, heeft in hetzelfde pand een atelier. Daar laat hij zijn zeefdrukken en tekeningen zien en is muziek van hem te horen. Henk geeft ook les bij KCB in de Waterpoort en in de Baerne, met zijn cursus “Basis tekenen”.

Bezoekers zijn welkom op 20 en 21 april van 12 tot 18 uur aan de Lange Hilleweg 235, dichtbij Zuidplein. In het pand zijn er nog vijf andere ateliers open, in heel Rotterdam-Zuid zijn er 47 locaties te bezoeken tijdens South Explorer, met bijna 150 kunstenaars die meedoen.

Advertenties uit de krant