(Foto’s: Wouter Gorter)
(Foto’s: Wouter Gorter)

Rogier Dorsman op koers voor EK

Algemeen

HEERJANSDAM - Paralympiër Rogier Dorsman heeft afgelopen weekend het EQM in Eindhoven gezwommen, de laatste kans om de limieten voor de Olympische spelen in Parijs te halen.

De zwemmer uit Heerjansdam kan terugkijken om een zeer geslaagd kwalificatietoernooi in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Donderdag stond de 50m schoolslag op het programma. In de ochtend ging het stroef maar in de finale was Dorsman tevreden. Hoewel deze afstand niet op een Europese Kampioenschap of Paralympische Spelen gezwommen wordt, was het wel een lekkere afstand om dit toernooi mee te beginnen. Vrijdag zwom Rogier Dorsman de 100m vlinder zwemmen, onder de limiet wat vastgesteld is voor de Paralympische Spelen. Zaterdag stonden er 2 afstanden op het programma, de 100m rug en de 200m wisselslag. De tijden op beide afstanden kwamen in de buurt van zijn eigen PR, maar ook weer onder de vastgestelde limieten voor Parijs. Op de slotdag was de Flying Dutchmen actief op 3 afstanden. Hij startte met de 50m vlinder, daarna de 100m schoolslag en hij sloot af met de 50m vrij. De slotafstand was zelf goed voor een nieuw Nederlands Record. Kortom, dit kwalificatietoernooi was zeer succesvol met 6 x goud en 1 x brons en 6 tickets voor de Paralympische spelen in Parijs, eind augustus 2024.

“Ik ben best blij met de manier hoe we de race in de middag konden verbeteren ten opzichte van de ochtend”, reageert Rogier Dorsman. “Omdat de focus ligt op het EK (start volgende week van 21-27 april in Madeira) hoop ik dat door middel van meer uit te rusten, ik volgende week écht wel harder zwem en ik echt kan gaan knallen om iets moois van het EK te maken.”

(Foto’s: Wouter Gorter)

Advertenties uit de krant