Afbeelding
Foto:

Sihem: De mug, terug van weggeweest

Column Column

Ja hoor, de eerste muggen zijn weer aangekomen in ons land. Specifieker in mijn kamer. Elke nacht hoor ik het vreselijke gezoem weer. En elke keer als ik mijn lamp aan doe om te kijken waar het geluid vandaan komt is het weer weg. Daar komen de warme slapeloze nachten weer.

Ik vind muggen persoonlijk niet zo heel erg, ja ze prikken maar ik ga er niet dood door. Het enige wat zo ongelofelijk irritant eraan is, is het gezoem. Luid genoeg om wakker te worden, maar niet luid genoeg om te zien waar ze zitten. Ik heb nachten lang wakker gelegen door de beestjes, maar nooit veel kunnen wegjagen.

Soms maak ik ze dood, maar dat vind ik zo stom om te doen. Ik voel me er altijd schuldig door. Misschien hadden ze ook families, en heb ik nu hun familielid vermoord. Veel mensen vinden het maar rotbeesten, en dat snap ik. Ik haat gewoon het gezoem. Als er nou stille muggen waren was het vast minder erg.

Hoe dan ook, het wordt warmer, en dat betekent meer muggen. En mij daar helaas bij neerleggen. Hoe naar het ook is, dit is natuur. En dat gaat echt niet veranderen omdat ik het nou zo vervelend vind. Accepteren die handel en doorgaan. Slaap lekker iedereen!

Advertenties uit de krant