Afbeelding

10.000 Stappen voor Stefan

Nieuws

BARENDRECHT – Twee jaar geleden deden Roy en Irene Wemelsfelder mee aan Steptember. De hele maand september zetten zij en Wilma Boekholt en Ria Wemelsfelder 10.000 stappen per dag om geld in te zamelen voor BOSK. Ze haalden maar liefst 4000 euro op. Dit jaar gaan ze er weer met z’n vieren tegenaan. Dit alles doen ze voor Stefan. De zoon van Roy en Irene, de kleinzoon van Ria en het neefje van Wilma.

"Onze zoon Stefan van ruim 5 jaar oud kreeg de diagnose Cerebrale Parese toen hij 11 maanden was", vertelt Roy. ,,Hij blijkt een echte doorzetter te zijn en is gaan lopen toen hij tweeënhalf was. Wel met letterlijk veel vallen en opstaan en de nodige hulpmiddelen zoals orthopedische schoenen, spalken en in sommige situaties een rollator. Hoe oneerlijk en tegelijkertijd heerlijk is het dat wij als zijn ouders en zusje zo makkelijk lopen en onze alledaagse dingen doen. Even rennen om de trein te halen, snel je schoenen aanschieten, schaatsen in de winter, het is niet meer vanzelfsprekend en sporten is een voorrecht in plaats van een noodzakelijk kwaad."

Cerebrale parese is een motorische handicap ontstaan door een hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap of rond de geboorte. Irene en haar man Roy zijn hiervoor in actie gekomen. Ze willen zoveel mogelijk geld op halen voor BOSK die het geld gebruikt voor verder onderzoek en begeleiding.

Stefan is afgelopen februari geopereerd. Door de zenuwen in zijn rug door te nemen is de spasme in zijn benen iets verminderd. Hiermee hopen ze dat Stefan de rolstoel, die hij overigens al wel heeft, zo min mogelijk nodig zal hebben. ,,De revalidatie van deze operatie kan een jaar duren”, zegt Roy. ,,Maar Stefan gaat er heel goed mee om. Het is een vrolijk mannetje en accepteert dat hij minder kan dan andere kinderen.

In 2013 werd het team Steps4Stefan opgericht. ,,Met een kantoorbaan is dat best een uitdaging", zegt Roy. ,,Op een reguliere dag op het werk zet ik zo’n 2.000 tot 3.000 stappen, dus vaker lopen naar het koffiezetapparaat, toch maar de trap pakken en de lunchpauze gebruiken voor een flinke wandeling, is dan een must. Gelukkig tellen fietsen, voetballen en fitnessen ook mee, dus het is een zeer sportieve maand op deze manier."
Uiteraard zijn donaties van harte welkom. De link voor de persoonlijke steptember-pagina is http://bit.ly/1gh0VsA. Hier kan men op de naam klikken en het team steunen en daarmee weer alle mensen met cerebrale parese.


In contact komen met Irene of Roy kan via irenewemelsfelder@hotmail.com.

Via de Facebookpagina kan men steptember volgen. 

 

Advertenties uit de krant