Afbeelding

Het spannende leven van Marit

Algemeen

BARENDRECHT – Hoe zou het met Marit gaan? Wat gaat ze deze keer weer meemaken en hoe zit het met die twee mannen in haar leven? Jack Stevens, de kleurrijke man waar Marit een stormachtige relatie mee heeft, en rechercheur Dix Boeks, waar ze nog steeds gevoelens voor heeft.

Door Astrid Potuijt

Marit leeft voor haar werk als detective en belandt in ieder boek weer in spannende avonturen. In september/oktober van dit jaar kunnen de liefhebbers van de boeken van Bureau MaRiT van Esther Vermeulen weer naar de winkel rennen. Dan ligt het nieuwe deel 'De Huismeester' in de schappen.

Het nieuwe deel zal, net als de vorige delen, een actueel onderwerp bevatten, beladen en herkenbaar zijn met als afwisseling weer de nodige romantiek en humor.

Uitgever
,,De eerste vijf delen heb ik zelf uitgebracht. Onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met Veltman Uitgevers. Deze uitgever heeft mijn eerste twee delen opnieuw uitgebracht", vertelt Esther. Hier is nog een beetje verwarring over. ,,Lezers zouden kunnen denken dat het nieuwe delen zijn omdat de titels en de covers anders zijn. Maar dat zijn het dus niet." Het gaat om 'Het verdwenen kind' en 'De zwarte weduwe'.

Plot deel 7
Esther heeft net het zesde deel afgerond en in haar hoofd begint het plot voor het zevende deel al langzaamaan vorm te krijgen. ,,Ik probeer me in de zomermaanden vooral bezig te houden met research en interviews. Hiervoor ga ik naar politiebureaus. Dit keer wil ik meer weten over internetcriminaliteit. Een groot, actueel onderwerp. Meestal werkt de politie mee. Ze vinden het leuk om mij meer informatie te geven, om me rond te leiden. Zelf vind ik dat ook een heel leuk onderdeel van het schrijven.''

,,Hoe het verhaal precies zal gaan, dat weet ik nog niet. Laat ik eerst die gesprekken maar eens houden, dan ontstaat het plot vanzelf. Na de zomervakantie start ik weer met schrijven. Het plot is dan klaar, de schema's liggen naast de computer. Ik werk twee dagen in de week en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te schrijven. Maar ik geef mezelf ook wel grenzen mee. Niet meer schrijven na 22 uur bijvoorbeeld."

Fijn contrast
Marit, de hoofdpersoon uit de boeken, heeft veel eigenschappen van Esther zelf. ,,Maar Marit beleeft veel avonturen, zij verlangt niet naar vastigheid en stabiliteit. Ergens zou ik ook wel het werk van Marit willen doen", lacht Esther. ,,Maar ik zit veilig achter mijn computer met op de achtergrond mijn man en zoon en stabiele leven. Een fijn contrast."
Door nu samen met een uitgever te werken, hoopt Esther meer mensen te bereiken. ,,Er zijn nu al mensen die uitkijken naar het volgende deel. Dat zou toch wel geweldig zijn, als dat er steeds meer zouden worden. Soms krijg ik berichtjes van lezers. Laatst vroeg er iemand of ik daadwerkelijk een detectivebureau heb. Super leuk."

Via www.bureaumarit.nl kan men op de hoogte blijven van de nieuwe boeken van Esther Vermeulen. Binnenkort verschijnt daar ook meer informatie op over 'De Huismeester'.

Afbeelding

Advertenties uit de krant