De prins en prinses in het paleis tijdens het bezoek aan Indonesië.
De prins en prinses in het paleis tijdens het bezoek aan Indonesië.

Prins en prinses van Indonesië beginnen voedselbank

Nieuws

BARENDRECHT - De Indonesische prins Karel Henry Tellings en zijn vrouw prinses Lydia Tellings, hebben in het Indonesische dorp Soerakarta een voedselbank opgericht.

Door Anoushka Lakerveld

De inwoners van Barendrecht deden dit naar aanleiding van hun verblijf in het paleis eind juli. Sinds 2011 is het echtpaar officieel prins en prinses van Soerakarta, toen bleek dat Karel Henry Tellings de verloren kleinzoon is van de keizer.
Karel Henry Tellings had tot twee jaar geleden geen idee dat hij prins van Indonesië was. Hij groeide op in een weeshuis, want het paleis was te gevaarlijk. Op achttienjarige leeftijd besloot Tellings naar Nederland te komen. Pas jaren later kreeg hij een ondergetekende brief dat hij was opgenomen in de familie van Hoge Adeldom. Sindsdien gaat Karel Tellings door het leven als prins en zijn vrouw Lydia is automatisch prinses geworden.
Hoewel Karel en Lydia niet voor altijd in Indonesië willen wonen, voelen ze zich wel verplicht om het dorp met ruim 1.000 inwoners helpen. ,,De armoede is heel groot. Kinderen lopen op blote voeten en volwassenen moeten leven van negentig cent per dag. Dat is niet te geloven, aldus prins Karel. Daarom werd er met het bezoek aan het paleis een voedselbank opgericht. De prins en prinses gingen de straten op en deelde rijst uit en kleding. Lydia: ,,De inwoners zijn zo dankbaar. Daar doe je het uiteindelijk voor.
Nu het echtpaar terug is in Nederland, gaat het werk in Indonesië door. ,,?De medewerkers van het paleis hebben de taken overgenomen, zodat de voedselbank open blijft. Zelf sturen ze nog kleding en geld, ook al krijgen ze geen subsidie. Prins Karel: ,,Alle kleine beetjes helpen en wij doen daar graag aan mee.
Henry Karel en Lydia Tellings doen naast hun werk in Indonesië ook nog vrijwilligerswerk in Israël en Afrika. Voor de opslag van spullen hebben ze een ruimte nodig. Wie daarmee kan helpen, kan echtpaar Tellings bellen op 0180-6111185.

 

Advertenties uit de krant