Logo deschakelbarendrecht.nl
In december gingen wij langs bij Marina. Lees dit verhaal via onze website.
In december gingen wij langs bij Marina. Lees dit verhaal via onze website.

Blind autoruiten wassen

BARENDRECHT - Aankomende zaterdag 3 juni gaat Autofer in samenwerking met de blinde vlogster Marina een ludieke dag houden, waarbij iedereen zijn autoruiten blind kan laten wassen door Marina en negen andere dames. Dit doen zij om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Oogfonds. Iedereen is van harte welkom en kan zelf bepalen welk bedrag zij willen doneren. Naast het geblinddoekt autoruiten poetsen is er een springkussen, kunnen kinderen hun haren laten vlechten en zijn er hamburgers, broodjes bal en zakken patat te koop. Het Oogfonds is aanwezig met een ervaringsactiviteit en voor diegene met voetbalskills, is er kofferbakschieten. De totale opbrengst van deze dag gaat naar het Oogfonds.
Marina (12) werd blind door de zeldzame ziekte Retinoblastoom (oogkanker). Met haar YouTubekanaal laat zij dagelijks zien hoe haar leven eruitziet. Ze kan bijna alles. Het Oogfonds nam contact op met Marina naar aanleiding van haar video's 'going blind'. In deze video's gaan andere mensen ook een dagje blind door het leven. Marina, enthousiast als ze is, wilde meteen geld gaan ophalen voor het Oogfonds. Via haar social media-kanalen lukte het al om duizend euro op te halen. Met de actie van zaterdag moet dit bedrag natuurlijk nog veel hoger worden.

Zaterdag tussen 10 en 18 uur is iedereen welkom. Laat blind de autoruiten poetsen, kom mee-feesten en snacken of probeer zelf ook eens blind de ramen te wassen. Op een andere manier bijdragen? Bel dan met Joey 06-24879292 of Autofer 06-19497658. Autofer, Dordtsestraatweg 68, Barendrecht.

In december 2016 gingen wij langs bij Marina. Lees het verhaal hier.

Meer berichten