Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Veiligheidsdag

  •   232 keer gelezen

BARENDRECHT - Vandaag is het Veiligheidsdag in Barendrecht op het gemeenteplein. Veel mensen kwamen al een kijkje nemen bij de demonstraties. Tot 16 uur kan men nog terecht op het grootste Veiligheidsevent van Zuid-Holland.

Er zijn onder andere demonstraties van het arrestatieteam, ProRail laat zien hoe zij omgaat met een incident met gevaarlijke stoffen op het spoor en diensthonden van verschillende organisaties laten zien hoe belangrijk zij zijn om de veiligheid te waarborgen. 

Historische én hypermoderne voertuigen
Op het evenemententerrein staan verder voertuigen die we al jaren niet meer in het straatbeeld tegenkomen. Denk aan voertuigen van de brandweer uit 1926 en voertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Naast de historische stukken kun je ook de nieuwste voertuigen bekijken, zoals de cellenbus van het Openbaar Ministerie.

Er valt voor jong en oud van alles te beleven. Kinderen kunnen onder andere blussen met een brandslang  en een speurtocht doen over het evenemententerrein. En voor volwassenen is er bijvoorbeeld informatie over waarop te letten bij een brand en hoe een auto te verlaten die over de kop is gegaan. Bezoekers van de Veiligheidsdag kunnen ook bepaalde situaties zelf ervaren met speciale mobiele trainingsunits en simulatoren.

reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten