<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

Hans van Gelder (66)

  •   156 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

Ik ben 34 jaar in dienst bij de PKN en organist bij de Dorpskerk. Daarnaast geef ik lezingen over klassieke muziek. Ik woon sinds 1982 in Barendrecht. Maar in mijn hart blijf ik een Rotterdammer. Ik kom van Zuid.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Heel vaak. Ik ben een beetje verstrooid en herken mensen niet altijd meteen.

Heb je altijd al organist willen worden?

Als kind rende ik tegen de stroom van de uitgaande kerk in op weg naar het orgel. Ik leerde eerst pianospelen en vanaf mijn zestiende kreeg ik orgelles. De variatie van de klankkleuren, het mogen begeleiden van de mensen op zondagmorgen in de kerk geeft me enorm veel vreugde.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben weduwnaar. In 1998 overleed mijn vrouw. Mijn zoon is 26 jaar en gaat binnenkort het huis uit.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vakanties in Noordwijk. De emotie die ik voelde als ik de zee en de vuurtoren weer zag. Het waren fantastische vakanties. We logeerden in het huis van twee vrijgezelle dames. Het huis had een bedstee. Geweldig was dat.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik voelde wat langs mijn been glijden. Er bleek een gat in broekzak te zitten waardoor mijn huissleutels, via mijn been, op straat kwamen te liggen.

Waar word je gelukkig van?

Als ik in Italië ben, voel ik me gelukkig. Ik heb er vrienden wonen. Ik kom er zo'n drie keer per jaar. Ik houd van de taal, het eten, de schilderkunst en de cultuur. Ik leer momenteel ook de taal.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het overlijden van mijn lieve, intelligente vrouw. Ze was ziek en ik bleef achter met een ventje van zeven jaar. In het belang van mijn zoon moest ik mijn leven snel herpakken. Ook was ik erg verdrietig toen mijn vader in 2002 overleed. Met hem had ik een heel speciale band.

Van wie krijg je inspiratie?

Van zoveel mensen. Ook van Franse orgelmuziek en theologie.

Welke toekomstdromen heb je nog?

In 2007 mocht ik in de Notre Dame in Parijs spelen. Dat was een fantastische ervaring en een droom die uitkwam. Ik ben een tevreden mens.

Waar word je verlegen van?

Van leuke vrouwen.

Welk talent zou je willen hebben?

Vroeger wilde ik nieuwslezer worden. Ik denk er nog steeds aan als ik Jan de Hoop zie. Ook wilde ik predikant worden. Het is er beide niet van gekomen.

Waar ben je trots op?

Trots is niet het juiste woord. Ik ben blij dat ik buitengewone, lieve betrokken ouders had. En dat de band met mijn broer en twee zussen heel goed is.

Hoe sta je 's morgens op?

Om 8 uur. Ik lees altijd eerst Trouw. Op zaterdag lees ik ook het Nederlands Dagblad. Ik volg het nieuws op de voet.

Wat zijn je hobby's?
Oude steden bezoeken, fietsen en wandelen. Ik speel twee uur per dag orgel en studeer één uur per dag de Italiaanse taal.

Wat zijn je angsten?

Ik heb hoogtevrees. Hoewel ik het niet eng vind om op de Euromast te staan, maar er bijvoorbeeld van abseilen, daar krijg ik nu al de kriebels van. Het is de angst dat er iets mis kan gaan.

Wat vind je stom?

Ik vind niet zo snel iets stom. Ik heb veel begrip voor anderen, zeker omdat ik weet dat ik zelf ook fouten maak. Ik ben verdraagzaam, soms misschien iets té.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Een smartphone heb ik niet. Daar zou ik veel te onrustig van worden.

Wat is je favoriete quote?

Een zondagochtend geen orgel gespeeld, is een zondag niet geleefd.


Iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>